I løpet av sin korte periode på PGA-touren har Viktor Hovland rukket å bli et navn også for de som vil tjene raske penger. Sammen med college-kameratene Collin Morikawa og Matthew Wolff har nordmannen imponert på touren.

Morikawa og Wolff vant hver sin turnering kort tid etter at de ble profesjonelle i fjor sommer. Nå venter alle på Hovland-triumf, og noen mer enn andre.

Først fire veddemål

Torsdag la personen bak Twitter-kontoen @GuiltGaming først ut fire kvitteringer som viste at han hadde satset 10.714 dollar på Viktor Hovland som vinner av Waste Management Phoenix Open. Han hadde plassert dem i fire separate veddemål fordi spillselskapet FanDuel har en maksgrense på hvor mye man kan satse.

Blant amerikanske medier var Golf Digest-redaksjonen den første oppdaget Twitter-meldingen. Men samtidig som de forsøkte å komme i kontakt med @GuiltGaming via direktemelding, satset han ytterligere 3.000 dollar på Hovland-seier.

Totalt har han dermed 13.714 dollar i spill på nordmannen denne helgen, eller nærmere 130.000 norske kroner.

Kan vinne 5,4 mill

Skulle Viktor innfri forventningene, vil den vågale amerikaneren totalt få utbetalt en premiesum på 583.710 dollar, nærmere 5,4 millioner kroner.

 – Vunnet mye på golf tidligere?

– Nei, har aldri spilt på golf før, svarte mannen.

Så skulle man tro at det ligger en dyp analytisk vurdering til grunn når man likevel velger å satse 130.000 kroner på en vinner som ikke har vunnet før, i en sport man ikke kjenner. Forklaring?

– Jeg har bare en magefølelse på Viktor.

NB! Det spørs hvordan den magefølelsen er i dag. Nordmannen leverte torsdag en førsterunde i Phoenix én under par, og ligger på delt 47. plass når tre runder gjenstår.