Gammel vane er vond å vende. Det fikk Rickie Fowler smertelig erfare i forrige ukes WGC-Mexico Championship da han skulle droppe en ball i fairway etter å ha slått andreslaget sitt out-of-bounds.

Fowler holdt armen strakt ut og droppet fra skulderhøyde, slik han har gjort i alle år. Kort tid etterpå ble Fowler gjort oppmerksom av en dommer på at han hadde forglemt seg, og resultatet ble en trippelbogey på scorekortet.

Etter runden sa han at han ikke hadde mye til overs for flere av de nye regelendringene som trådte i kraft 1. januar.

– De nye reglene gjør ikke sporten vår noen tjeneste. Jeg tror noen av reglene definitivt bør endres. Det ser bare idiotisk ut å droppe fra knehøyde. Dette var min feil, men det er en håpløs endring, sa Fowler etter runden.

Torsdag havnet Fowler i en ny situasjon som krevde at han måtte droppe ballen, under første runde av Honda Classic på PGA National i Florida. Vel vitende om at han hadde TV-kameraene og dommerens oppmerksomhet, fant han ut at han ville ha det litt moro på de nye reglenes bekostning:

 

– Jeg tror fortsatt ikke det er noen som har funnet en måte å få droppeteknikken til å se kul, atletisk eller bra ut, sa Fowler da han ble spurt om hendelsen etter runden.

Det har vært mange kontroversielle situasjoner med de nye golfreglene de første ukene av året, og aller mest diskutert har den nye caddiereglen vært, som setter begrensninger for hvor caddien kan stå når spilleren forbereder slaget. For to uker siden kom R&A og USGA endelig med presiseringer til regelen for å unngå ytterligere forvirring.

Torsdag ble tsjekkieren Alex Cejka det siste offeret for de nye golfreglene da han ble diskvalifisert fra Honda Classic for å ha brukt en utdatert baneguide med for detaljerte beskrivelser av hvordan greenene hellet.

Nesten ingen av regelendringene bidrar til å løfte golfsporten

Justin Thomas

Flere av PGA Tour-stjernene har vært kritiske til flere av de nye golfreglene den siste tiden. Formålet med de nye reglene har vært å gjøre golfspillet raskere, men Justin Thomas sier at golfens styrende organer i samme prosess endret flere regler som fungerte godt i utgangspunktet.

– Dere får ikke meg til å fortelle at de nye endringene er bra for golfen, når jeg ikke mener det. Jeg synes de er forferdelige. Nesten ingen av regelendringene bidrar til å løfte golfsporten etter min mening, sa Thomas før Honda Classic startet.

Brooks Koepka er også kritisk, spesielt med tanke på at rundetidene på PGA-touren fortsetter å være like lange, til tross for regelendringene som skal fremme raskere spill.

– Det er merkelig hvordan vi har fått et nytt regelverk som sørger for at vi dropper fra knehøyde og at caddien ikke kan stå bak oss, men så har de også en ny regel (regelen er egentlig en «anbefaling» journ. anm) om at man må slå innen 40 sekunder, men den blir ikke håndhevet.

– Hvis du blir satt på klokka for tregt spill, har du allerede brutt reglene. Gutta som blir satt på klokka, fortsetter å spille sakte. De fortsetter å bryte reglene, men ingen har baller til å faktisk straffe dem, sa Koepka da han gjestet radiokanalen SiriusXM nylig.

Les også: Diskusjonen om sakte spill blusser opp igjen