Dufner vartet opp med en bunnsolid oppvisning for å slå sin lederball-partner for dagen, Jim Furyk med to slag. Dufner var også i posisjon til å vinne turneringen for to år siden, men måtte gi tapt for Keegan Bradley.

 

Siden da har de to blitt gode kompiser, og søndag var Bradley en av de første til å omfavne Dufner etter at seieren var i boks.

 

Dufner startet sisterunden ett slag bak Furyk, men fikk overtaket med to birdies på rad på det fjerde og femte hullet. Furyk hadde imidlertid andre planer, og med sin rødglødende putter rullet han i en 12-meter for birdie på det neste for å dele ledelsen igjen.

 

Tap-ins for birdie

 

Duoen var to slag foran resten av feltet da Dufner tok tilbake ledelsen med et fantastisk innspill på det åttende, som rullet til bare centimetre unna hullet. Kort tid etter gjorde Furyk bogey, og plutselig var ledelsen på to slag. 

 

Dufner kastet bort en fem slags ledelse i innspurten av PGA-mesterskapet i 2011. Denne gang gjorde han alt riktig på back nine, og gjorde en rekke stødige par før et nytt fantastisk innspill på det 16. ga ham en ny tap in for birdie.

 

Og tap-ins for birdie har det ikke vært få av denne uken. Høydepunktet kom i andrerunden, da han delte majorrekorden med en utrolig 63-runde.

 

Furyk skulle også gjøre birdie på det 16. hullet, men med bare to hull igjen å spille måtte han sette inn støtet. I stedet ble det bogey på begge på det 17, og Dufner ledet med to slag på det vanskelige sistehullet.

 

Der misset begge fairway med utslaget, og begge innspillene landet i den seige roughen foran green. Da var det i praksis avgjort. Begge chippet seg inn og toputtet for nye bogeys, og Dufner kunne juble sammen med kona Amanda.

 

(Se høydepunkter og seiersintervju nederst i artikkelen)

 

Eller i hvertfall trekke litt på smilebåndet.

 

Da hun ble spurt om hun noensinne har sett ektemannen nervøs svarte hun:

 

– Om han har så har han aldri fortalt meg.

 

Aldri nervøs

 

«Dufnering» har blitt et fenomen både på touren og i sosiale medier etter et bilde som viste en lite entusiastisk Dufner på et skolebesøk tidligere i år. Den avslappede 36-åringen tar livet med ro, og viser sjelden følelser. Han har tidligere uttalt at han ikke har noe problemer med  å sove 15 timer i strekk, og selv i innspurten av søndagens sisterunde hadde han tilsynelatende hvilepuls.

 

– Av en eller annen grunn følte jeg med veldig komfortabel i dag. Jeg var rolig, og hadde på følelsen at jeg kom til å klare det, sa Dufner i pressekonferansen etter runden, side om side med det gigantiske Wanamaker-trofeet.

 

– Det har nok ikke gått helt inn over meg ennå. Jeg kan ikke tro at dette skjer meg. Jeg bestemte meg på forhånd for å ha tro på meg selv, og virkelig være aggressiv. Det siste jeg skulle gjøre var å spille passivt. Jeg er glad jeg fikk jobben gjort. Dette er et stort steg i karrieren min, fortsetter han.

 

Med Henrik Stenson og Jonas Blixt i gruppen bak Furyk og Dufner hadde svenskene håp om sin første majortriumf. Dessverre holdt det ikke helt inn, og de to måtte ta til takke med henholdsvis 3. og 4. plass. Stenson fortsetter dermed sin fantastiske form. Dette er hans fjerde pallplassering på rad. Av disse er to majorturneringer, og en World Golf Championships-turnering.

 

 

 

Høydepunkter

 

 

 

 

 

Intervju