Mange har spådd Oslo Golfklubb, som med sin sentrumsnære beliggenhet ved Bogstadvannet og erfaring med å arrangere store turneringer, til store favoritter til å bli valgt som arrangørklubb dersom Solheim Cup kommer til Norge i 2019.

 

NGF skulle i forbundsstyremøte onsdag avgjøre hvem av Oslo, Losby eller Miklagard som skulle gå videre med søknaden, men avgjørelsen ble utsatt.

 

– Styret i Norges Golfforbund har i styremøte 25.juni utsatt valg av arrangørklubb til en eventuell norsk søknad om Solheim Cup 2019. Utsettelsen skyldes at styret ønsker en utvidet vurdering av enkelte elementer i beslutningsgrunnlaget, het det i pressemeldingen NGF sendte ut onsdag kveld.

 

NGF har ikke ønsket å utdype avgjørelsen ytterligere. De har avsatt tid til ekstraordinært styremøte tirsdag 1. juli.

 

Tore Waagø og Per Kristoffersen, daglige ledere i MIklagard- og Losby GK sier i torsdagens papirutgave av Romerikes Blad at de er forvirret over avgjørelsen, men ser på det som et godt tegn.

 

– Begrunnelsen er så ullen som det er mulig å få den. Jeg skjønner egentlig ingenting og vet ikke mer enn det du gjør. Dette kom veldig overraskende på oss. Ja, jeg er forvirret, sier Waagø til Romerikes blad.

 

– Det betyr at de i alle fall er usikre. Oslo har vært favoritter, men nå tror vi dette er utliknet, sier de til Romerikes Blad.

 

Waagø og Kristoffersen var innkalt til korte seanser i styrerommet for å redegjøre for klubbenes planlagte baneoppgraderingsprogrammer. Miklagard har innlemmet oppgradering av bane og dreneringsanlegg for 11,8 millioner i sin søknad, mens Losby planlegger oppgradering for 16 millioner.

 

– Vi gjør dette for å bruke Solheim Cup som en trampoline til å gi medlemmene en bedre bane, sier de to daglige lederne til Romerikes Blad.