Det er imidlertid ennå ikke hundre prosent bekreftet hvilken plassering Tutta trenger, eller om hun i det hele tatt kan bli verdensener med seier.

 

Hele feltet for turneringen i Mexico er ikke klart ennå, og det er først når turneringen slår i gang man vet hvor mange rankingpoeng som vil deles ut til de øverste plassene.

 

Som den nest siste turneringen på årets LPGA Tour er det nærliggende å tro at feltet vil bli sterkt.

 

Tutta står før turneringen med 11,35 poeng på Rolex Rankings, bare 0,63 poeng bak Inbee Park.

 

Det har kommet som et sjokk på mange at Tutta er så nærme å bli verdensener for første gang allerede. En av dem er The Golf Channels anerkjente kommentator Randall Mell, som følger LPGA-touren tett.

 

– Det er ingenting sjokkerende med at Pettersen er god nok til å bli nummer 1. Det er bare utrolig at hun kan ta igjen Inbee Park før sesongen er over. Det vil være et sjokk om 2013 ender uten Park på toppen av rankingen, med tanke på hennes historiske sesong, skriver Mell i en kommentar på golfchannel.com

 

Mell skriver at dersom årets startfelt i Mexico blir sammenlignbart med fjorårets, kan Tutta til og med bli verdensener med en andreplass – forutsatt at Park ikke blander seg inn i toppen. Først senere denne uken vil ulike scenarier bli mulige å spå.

 

Tutta besøkte The Golf Channel forrige uke, hvor hun pratet om sesongen som har vært. Til tross for fem seiere, inkludert en major, var det den missede cuten i U.S. Open hun trakk frem som den viktigste hendelsen.

 

Der så hun Park senke putt etter putt, mens Tuttas dårlige oppvisning på greenene gjorde at hun måtte pakke kofferten tidlig.

 

Randall Mell har pratet med Tuttas trener David Leadbetter, som sammenligner Tutta med tidligere verdensener Nick Price.

 

– Suzann sa til meg etter turneringen at vi måtte gjøre en endring. Hun har alltid minnet meg om Nick Price. Han var en av de spillerne som kunne nyte en 71-runde der han traff alle greenene mer enn en 66-runde med 25 putter. Suzann har nå innsett hvor viktig putting er, sier Leadbetter.

 

I følge Mell består Tuttas treningsøkter nå av 50 prosent med det lange spillet og 50 prosent nærspill og først og fremst putting.

 

Det har ikke vært noen tekniske endringer siden U.S. Open, men et nytt og mer strukturert treningsprogram der hun tvinges til å utvikle den ferdigheten hun aldri har likt å trene på.

 

– Jeg har alltid syntes at å stå på treningsgreenen og putte er verdens mest kjedelige ting, sier Tutta.

 

David Leadbetter sier mange forventet at Tutta skulle overta stafettpinnen etter at Annike Sörenstam la opp, men at det aldri ordentlig har skjedd. Men nå kan det være nye tider i vente.

 

– Jeg tror du kommer til å se hennes beste golf de neste par årene. Jeg tror ikke det er noen som kan stoppe henne. Hun er eldre, smartere, og har tydelige mål. Hun har OL på radaren, og hun ønsker å bli nummer 1, sier Leadbetter.