– Det er et mål for meg å konkurrere om en medalje der. 

– Jeg ser ingen sluttstrek for karrieren min foreløpig, men jeg drømmer om OL i Rio og ser at det kan bli et høydepunkt i karrieren. Målet er selvsagt å kunne kjempe om medaljer der, og kanskje også sette sluttstrek, men der er ikke noe jeg har tenkt på, sier Tutta i et intervju med NTB mandag.

Etter hennes kanskje beste sesong i karrieren er hun nå hjemme i Norge for juleferie, før hun på nyåret atter en gang vender nesen tilbake til USA og forberedelsene til en ny sesong på LPGA-touren. Målet forblir det samme – å vippe Yani Tseng ned fra toppen av verdensrankingen. Men hun innrømmer at det er noe som ikke kommer til å skje med det første.

– Hun har et litt for stort forsprang. Ingen har vel noensinne hatt en så god margin på toppen som Tseng, men jeg må bare tenke på å kutte forspranget til henne ved å spille bra og vinne turneringer, sier Suzann til NTB.

Oppskriften for å nå målet er å fortsette i samme spor som tidligere, men med enda større fokus på den mentale biten. Til tross for at den moderne proffgolferen blir stadig mer atletisk, er det de mentalt sterkeste som skiller seg ut fra mengden,

– Jeg vet at det jeg gjør er godt nok. Det gjelder å få opp kontinuiteten både teknisk og fysisk, og i golf er alderen på min side. Selv liker jeg å trene, så det fysiske er ikke noe problem. Men skal jeg være ærlig, vil jeg nok si at jeg tror det er lurere å putte mer arbeid i det mentale enn det fysiske. Etter min mening vil man komme lenger da, forklarer hun overfor NTB.

Er du enig med Tutta?