Som eneste norske videre og niendeplass som utgangspunkt for dagen var det opp til Nicoline Skaug å forsvare norsk ære i kvinnenes europamesterskap på Noordwijkse Golfclub i Nederland lørdag. Dessverre skulle det bli en tung avslutningsrunde for 18-åringen som har overbevist med meget godt spill i krevende linksforhold hele uka.

Med en avslutningsrunde på 84 slag (+12), hennes dårligste runden for turneringen, falt hun ned til en 23. plass og +22 totalt. To birdies hjalp lite når det stod ni birdies, en dobbelbogey og en trippelbogey på scorekortet.

Irske Lisa Maguire har ledet siden andre runde, og vant mesterskapet med sine fem over par etter en avsluttende 79-runde. Det at ingen endte under par vitner om en meget vanskeligspilt bane. Maguire er forøvrig den første irske vinneren i turneringens historie. På det siste hullet hadde hun råd til en dobbelbogey, og likevel vinne med fire slag.

Selv om det ikke gikk helt etter planen for Nicoline lørdag har hun mye positivt å ta med seg fra uka. Å kunne kjempe om en topp ti-plassering i kvinnenes EM i en alder av 18 år er meget sterkt gjort av Oslo-jenta.

 

Runde 3

Skaug startet dagen på en delt sjetteplass, og i vanskelige spilleforhold noterte hun en 78-runde (+6). Dette var hennes dårligste runde for turneringen, men i vanskelige spilleforhold er det ingen som klarer å score lavt, og irske Lisa Maguire er fortsatt feltets eneste spiller under par med -2.

Skaug er på sin side ti over, og hun holder dermed stand på topp ti-listen. Fredag gjorde hun seks bogeys, to dobbelbogeys, men også fire birdies. Med sin niendeplass er hun den eneste norske som får fullført turneringen.

 

– Nicoline fortsetter å spille fantastisk bra. Hun gjør fire birdies på dagens runde, noe som er helt utrolig bra i så kraftig vind. Dette gjorde at hun klarte å holde sammen scoren, og sikre en god plassering så langt, sier landslagstrener Jonas Lilja til Norsk Golf.

Tonje Daffinrud lå best plassert av de norske jentene etter første rundene, men har siden falt kraftig tilbake. I går noterte hun seg for sin andre strake 82-runde, og hun misset dermed cuten med ett fattig slag. Cutgrensen var satt på 21 over, hvilket sier sitt om hvor vanskelig forholdene på Noorwijkse Golfclub er.

Det samme gjorde også Julie Lied, Rachel Raastad, Cesilie Hagen og Lene Hafsten-Mørch som aldri klarte å få det helt til å stemme i Nederland.

– På denne banen i den her vinden kommer man til å gjøre flere bogeys og du kommer til å settes i vanskeligheter og derfor er det ekstra viktig å ta vare på de sjansene man får. Dette lykkes Nicoline med i dag, og det er utrolig sterkt gjort, avslutter Lilja.

 

 

Runde 2

Med en runde på 73 slag (+1) spilte Skaug seg opp hele 31. plasser på resultatlisten, og hun er nå fire over par for turneringen. Sjetteplassen deler hun med fire andre spillere, og har syv slag opp til Lisa Maguire fra Irland. Maguire er feltets eneste spiller under par for turneringen – hun leder med tre slag på Perrinne Delacour (Frankrike) og danske Charlotte Kring Lorentzen. 

Nicoline Skaug startet runden på det tiende hullet, og hun skulle få en tøff start på dagen med tre bogeys på de seks første hullene. Derfra hentet hun seg sterkt inn igjen, og gikk de resterende 12 hullene på to under par med blant annet en birdie på det avsluttende par 5-hullet. Meget imponerende av 18-åringen i krevende linksforhold. Hun er også den eneste norske som fortsatt er med i tetkampen.

– Nicoline fortsetter å overbevise. Hun har i løpet av dagen vist fantastisk fint spill, og har også vist at hun tar de rette beslutningene. Banen er veldig vanskelig og krever mye av spilleren. I dag var det fine forhold på morgenen, men etter lunch blåste det opp skikkelig og banen byttet karakter, forteller landslagstrener Jonas Lilja til Norsk Golf.

Tonje Daffinrud var beste nordmann på delt 18. plass etter gårsdagens runde, men måtte se navnet sitt rase nedover resultatlistene med en skuffende 82-runde torsdag. Spesielt de siste ni ble ødeleggende, da hun gjorde fire bogeys og to dobbelbogeys.

– Jeg kjempet hardt hele veien, og fikk lite gratis. Vinden ble til slutt for sterk til å orke å holde det sammen mentalt», sier Tonje Daffinrud.

Tredje best av de norske kvinnene er Julie Lied på delt 90. plass, 17 over par. Slaget bak følger Rachel Raastad og Cesilie Hagen som nummer 99, mens asker-jenta Lene Hafsten-Mørch har hatt en veldig tung turnering med runder på 84 og 91 slag. Hun er på 141. plass med kun tre spillere bak seg på resultatlisten.

Etter morgendagens runde blir det satt en cut der de 60 beste spillerne får fullføre turneringen, og slik det ligger an nå er det kun Skaug og Daffinrud av de norske jentene som ser ut til å klare dette. Det er veldig høye scorer på Noordwijkse Golfclub, og for øyeblikket ligger cuten på +13.

 

Runde 1

Daffinrud innledet turneringen på Noordwijkse Golfclub utenfor Amstersdam med en runde på 74 slag, to over par. Hun er med det kun tre slag bak spanjolen Marta Silva i tet, og har kun ett slag opp til de hele 13 spillerne som deler 5. plassen på en over.

Daffinrud startet sin runde på det tiende hullet, og fikk en tung start med to bogeys på de fire første hullene. Deretter skulle hun gjøre syv strake par før hun satte det som skulle bli dagens første og eneste birdie på det 12. hullet. En bogey fulgte dessverre umiddelbart, men med par på de siste fem hullene sikret hun en god posisjon før fredagen.

Slaget bak Daffinrud følger Nicoline Skaug på 31. plass, men det er mange om beinet i toppen så plasseringen er bedre enn den høres ut som.

En tyngre dag på jobb skulle de fire andre norske jentene som har vært i aksjon få det. Julie Christine Lied deler 72. plassen, syv over par, tett etterfulgt av Cesilie Hagen slaget bak på 91. plass. Rachel Raastad befinner seg på en 113. plass på +10, mens Lene Hafsten-Mørch er nede på en 127. plass, tolv over par.

– Bra scorer av både Tonje og Nicoline på en ganske vanskeligspilt bane. Det var gode forhold hele dagen, men banen krever mye av spillerne. Missene blir kostbare og slagene ruller fort avgårde om du ikke har kontroll på ballen. På kvelden har vi evaluert dagen og kommer til å gjøre visse forandringer til imorgen, lyder landslagstrener Jonas Lilja sin rapport til Norsk Golf.

Jentene skal spille fire runder, hvor cuten med de 60 beste spillerne blir satt etter tre runder.