Mens mange av de største utstyrsprodusentene har satset på justerbare drivere med flyttbare vekter, går Callaway helt egne veier med Rogue ST.

De siste årene har den amerikanske utstyrsgiganten stolt på kunstig intelligens i utviklingen av sine køller, og ved hjelp av en superkomputer har de funnet ut at det er mer hensiktsmessig å lage ulike drivere som er tilpasset ulike spillertyper, enn én enkelt «pakkeløsning» med flyttbare vekter.

Derfor har de skrotet de justerbare vektene på undersiden av køllehodet og lanserer i stedet fire ulike driver-modeller: Max-modellen med ekstremt lettspilte egenskaper, anti-slice-versjonen Max-D, den mer nøytrale Max LS som skal gi en flatere ballbane, og kompakte LS for spillere som ønsker så lite spinn som mulig.

Ifølge Callaways produktutviklingssjef Alan Hocknell er de fire modellene et resultat av analyser av over to millioner golfslag, hvor man har definert hva slags drivere ulike spillertyper trenger. Mens justerbare vekter bare gjør det mulig å justere skruen mot venstre eller høyre, har hvert av køllehodene i de fire Rogue ST-driverne en unik oppbygging som skal være enda bedre tilpasset ulike typer spillere.

– Dette kan sammenlignes med formel 1 og måten de setter opp bilene ulikt for ulike baner og forhold. I vårt tilfelle er de ulike banene golferne. Vi har sett på alle mulige variabler for å se hvordan vi kan bygge passende køller for forskjellige spillertyper. Vi har også et langt bedre datagrunnlag enn tidligere, forteller Hocknell i en pressemelding.

Rogue ST viderefører også den beste teknologien fra foregående modeller, blant annet Jailbreak, som er to vertikale titaniumstenger som knytter sammen toppen og bunnen av køllehodet, som skal føre til en energioverføring i balltreffet som ligger så tett som mulig opptil hva som er tillatt innenfor regelverket. Dette kombineres med «Speed Frame», et aerodynamisk køllehode i lett karbonfiber som skal bidra til økt svingastighet.

Den unike køllehode-geometrien utviklet ved hjelp av kunstig intelligens og Jailbreak-teknologien er også med i fairwaywoodene og hybridene. Fairwaywoodene kommer i versjonene Rogue ST Max, ST Max D og ST LS, mens hybridene kommer i hele fem ulike versjoner: Rogue ST Max, ST Max OS, ST Pro, ST Max OS Lite, ST Max OS Lite og ST Max OS Lite for damer.

Callaways storlansering for 2022 rundes av med jernkølleserien Rogue ST, bestående av fire modeller for spillere på ulikt nivå: tilgivende Rogue ST Max med bred såle, tykk topplinje og offset for å gi høyhandicapere og de som slår kort, så mye hjelp som mulig, «players-distance»jernkøllen Rogye ST Pro med hult køllehode, men mer lettspilte egenskaper enn andre bladkøller, og distansekøllen Rogue ST Max OS med ekstra sterkt loft. Denne kommer også i en ekstra lett Lite-versjon.

Den største nyheten i Rogue ST-jernkøllene er en nyutviklet slagflate i tynn stål, som gjør køllehodet mer fleksibelt. Det skal gi økt ballhastighet og redusert tap av lengde ved feiltreff. Callaway har også plassert det tunge metallet wolfram (tungsten) i strategiske deler i køllehodet, slik at hvert køllehode er spesielt tilpasset ulike spillertyper – på samme måte som med driverene. I likhet med driverne, woodene og hybridene er også jernkøllene utviklet med hjelp av «hjernen» til Callaways superkomputer.

Callaway Rogue ST-serien lanseres 4. mars.

Driverne vil koste 5499 kroner, og fairwaywoodene får en veiledende pris på 3499 kroner. Hybridene koster 2999 kroner, mens jernkølleserien vil koste 894 kroner per jernkølle med stålskaft og 1014 kroner med grafitt. Rogue ST Pro koster 1134 kroner per kølle.