Med tanke på at de begge klarte cuten var ukens turnering i Skottland et steg i riktig retning for de to Team Norway-profilene, men søndagens avslutning var nok likevel ikke hva de hadde i tankene på starten av dagen.

På en våt og tung bane endte Knut Børsheim best av den norske duoen på en delt 56. plass. Til tross for at han falt 28 plasser etter sin avsluttende 76-runde (+5), ble det årsbeste på Fana-golferen. Børsheim lå to over for dagen etter 16 spilte hull med to birdies, fire bogeys og resten par på samvittigheten, men hadde en lei avslutning med en dobbel og en bogey på sine to siste hull for dagen. 56. plassen var verdt 726 euro.

 

For Joakim Mikkelsen ble det en enda tyngre dag på jobb. Med syv over for dagen falt han til delt 65. plass, åtte plasser under der han startet dagen og +3 sammenlagt. Til tross for den kjipe avslutningen var også dette årsbeste på Challenge Tour for drammenseren som klarte sin første cut på tre forsøk. 65. plassen ga en sjekk på 561 euro.

Det 23 år gamle stortalentet Brook Koepka fra USA vant turneringen med -18, tre slag foran de fire spillerne som delte andreplassen. 

 

Neste turnering på Challenge Tour-programmet er Kärnten Golf Open i Østerrike førstkommende torsdag. Anders Engell og Thomas Guste-Pedersen har mottatt wild cards til turneringen, og er de eneste nordmennene oppført i feltet.

 


 

Runde 3

 

Knut Børsheim avanserte 22 plasser opp leaderboardet før kraftig regnvær avbrøt den tredje runden av Scottish Hydro Challenge lørdag.

 

Kraftig regn og oversvømmelser ute på banen gjør at tredjerunden av ukens Challenge Tour-turnering må fullføres sammen med fjerderunden søndag. Men begge våre norske spillere rakk å fullføre sine tredjerunder før spillet ble avblåst kl. 14.00 lokal tid.

 

Knut Børsheim leverte sin beste runde for uken med fire under par lørdag, og brukte moving day på å hoppe opp fra 53. til 31. plass på leaderboardet. Fana-golferen gjorde fem birdies og en bogey, og med syv under totalt ligger han syv slag bak lederne Andrea Pavan og Steven Tiley.

 

Joakim Mikkelsen har stabilt hele uken, og fortsatte stabile spill lørdag. Men i et felt der det scores lavt falt drammenseren to plasser til en 55. plass, til tross for en under par på scorekortet. Han ligger fire under par sammenlagt.

 

 


 

Runde 2

 

Joakim Mikkelsen satt med hjertet i halsen i timevis før han kunne konstatere at det ble jobb i helgen. Børsheim gjorde det nesten for spennende.

 

Frem til13 hull spilte Knut Børsheim  støtt og godt, mest på par med to hyggelige birdies. Så kom bogie, par – par– bogie, og en par var helt nødvendig slik at bergenseren skulle sikre helgespill. Den satte han.

 

Joakim Mikkelsen og Knut Børsheim deler for øvrig 53. plassen med 17 andre golfspillere på Macdonald Spey Valley Golf Club som melder om perfekte forhold og solskinn.

 

Joakim Mikkelsen sliter fortsatt med putteren. Han forteller selv til Norsk Golf at han slo veldig bra i dag: – Jeg traff 17 greener, men det hjelper ikke når man ikke får ballen i hullet! Og om putting: ”Trøblete” er en sterk underdrivelse. Tærer på tålmodigheten å slå bra hele veien , men ikke få noe igjen for det.”

 

Heldigvis får både Joakim Mikkelsen og Knut Børsheim anledning til å vise hva de duger til i løpet av helgen, og forhåpentligvis klatre på leaderboardet.

 

Svenske Jens Dantorp  leder på -12 etter en meget god dag på jobben. Fire birdies på de fem siste hullene sikret ham en solid 65-runde. Svensken er tett fulgt av engelske Alan Dunbar  på -11. På tredje plass og -10 ligger det åtte spillere, hvorav to har klatret 16 plasser på leaderboardet.

 

Runde 1:

 

Etter en ny nedtur forrige uke, var Knut Børsheim tilbake i slag i Scottish Hydro Challenge torsdag.

 

Knut Børsheim leverte sin tredje runde på 80-tallet denne sesongen da han misset sin sjette cut for året i Najeti Hotels et Golf Open forrige uke. Torsdag satt imidlertid spillet igjen, da han åpnet med en solid runde på tre under par på Macdonald Spey Valley Golf Club i Skottland.

 

Det holder til en 30. plass så langt for Fana-golferen. Det scores lavt, og Alan Dunbar (England) og Byeong-hun An (Sør-Korea) deler ledelsen på solide ni under par. Børsheim gjorde seks birdies, tre bogeys og resten par på vei til sin 68-runde.

 

Også Joakim Mikkelsen og Eirik Tage Johansen er i aksjon denne uken. Mikkelsen spiller sin tredje Challenge Tour-turnering for året, og har plassert seg akkurat på riktig side av cutgrensen etter første runde. Med to under par for dagen ligger han an til å klare sin første Challenge-cut for året.

 

Mikkelsen skrev på sin blogg her på norskgolf.no tidligere denne uken at han har slitt med putteren hele sesongen, og har benyttet de siste dagene til trening sammen med puttedoktor Jon Karlsen. Forhåpentligvis vil han høste fruktene av jobbingen snart.

 

Eirik Tage Johansen har vært Norges mest stabile spiller så langt i år på Challenge Tour, men har en jobb foran seg om han skal klare cuten fredag. Med +1 deler han 99. plassen, tre slag bak cutstreken.