Med kun én turnering igjen å spille denne sesongen, toppet Marianne Skarpnord Order of Merit på kvinnenes europatour. Etter sjuendeplassen i Costa del Sol Open forrige uke, var det bare ett scenario som kun frarøve sarpingen hennes første sammenlagttriumf – at den tyske nykommeren Ester Henseleit tok karrierens første proffseier i sesongens siste turnering.

Selv på Ladies European Tour sine nettsider mente de at «Skarpnord er så godt som sikret å vinne» den ettertraktede tittelen. 

Men så var det denne tyske 20-åringen da…

Karrierebeste på avslutningsdagen

Skarpnord hadde ingen god start på turneringen i Kenya, og åpnet med en 75-runde, tre over par, på torsdag. Etter å ha slått tilbake med en fredagsrunde på minus to, ventet en bekmørk lørdag. Fem over par, 77 slag, tok 33-åringen ut av alt som minnet om seierskampen. Nå var det bare å krysse fingrene for at Henseleit ikke vant.

Og det var ikke mye som tydet på det søndag morgen, for jenta fra Hamburg lå hele sju slag bak ledende Julia Engström før sisterunden. Så leverte nykommeren sitt livs runde. 

Henseleit satte nye banerekord med 64 slag, leverte sin beste runde som profesjonell, og kapret seieren i Kenya med ett slags margin.

Dermed måtte Marianne Skarpnord se seg slått på målstreken. 

Henseleit blir den første tyskeren som går til topps på Order of Merit, og den tredje i historien til å vinne prisen for årets nykommer og sammenlagtseieren i ett og samme år, etter Laura Davies og Carlota Ciganda.

Skarpnord kan se tilbake på en knallsterk sesong. På de 17 turneringen hun har spilt, innkasserte veteranen hele ti topp ti-plasseringer hvor halvparten av dem var innenfor topp fem. I tillegg tok hun karrierens fjerde seier på Ladies European Tour. 

I tillegg ble hun kåret til årets spiller på Ladies European Tour, selv om Skarpnord nok gjerne skulle byttet ut den tittelen med den Ester Hanseleit rappet rett foran nesa hennes…