Det skriver Golfweek denne uken. Selv om de ikke har noen offisielle uttalelser som underbygger påstandene, mener de å vite at Sörenstam offisielt har meldt sin interesse til Ladies European Tour, som til syvende og sist skal fatte den endelige avgjørelsen.

Sörenstam har tidligere takket nei til å lede Europa, fordi hun følte hun ikke hadde tid til å forplikte seg til den store oppgaven. Når hun nå (angivelig) har meldt sin interesse, skal det nok mye til at hun får nei. Ingen kvinne har flere profesjonelle seiere enn Sörenstam.

Svensken la opp i slutten av 2008-sesongen, i en alder av 38 år. Siden den gang har hun holdt seg travel med banedesign, et eget golfakademi, involvering i klesmerket Cutter & Buck og kommentering av kvinnegolf for The Golf Channel.

Annika Sörenstam spilte en sentral rolle i kontroversene som utspilte seg med Suzann Pettersen på St. Leon Rot på søndagen i fjorårets turnering.

Foran TV-kameraene var det Sörenstam som forsøkte å overtale Suzann Pettersen om å gi bort det siste hullet i matchen mot Allison Lee og Brittany Lincicome, etter at Tutta straffet Alison Lee for en nybegynnerfeil på hull 17. Lee plukket opp en putt før hun hadde fått den – en putt som kostet henne matchen. Amerikanerne ble imidlertid tent av episoden, og slo tilbake senere på dagen med tidenes comeback-triumf i Solheim Cup. 

Tutta var ikke alene om å bli kritisert i ettertid. Det samme ble de europeiske kapteinene – Sörenstam inkludert – for hvordan de håndterte den spesielle situasjonen.

Neste års Solheim Cup på Des Moines Golf and Country Club i Iowa blir den 15. utgaven av lagturneringen mellom USA og Europa, som spilles annenhvert år. Europa har blitt ledet av en svensk kaptein hele seks ganger tidligere: En gang av Pia Nilsson, to ganger av Catrin Nilsmark, en gang av Helen Alfredsson, en gang av Liselotte Neumann og senest i høst av Carin Koch.