Norges Golfforbund har tatt ut følgende profesjonelle utøvere til Team Norway Golf som er forbundets elitesatsing:

Tonje Daffinrud, Vestfold GK (Ladies European Tour)
Marita Engzelius, Oslo GK (Symetra Tour)
Caroline Martens, Oslo GK (Ladies European Tour/Symetra Tour)
Suzann Pettersen, Oslo GK (LPGA Tour)
Marianne Skarpnord, Moss og Rygge GK (Ladies European Tour)
Madelene Stavnar, Vestfold GK (Ladies European Tour)

Jarand E. Arnøy, Fana GK (Nordic League)
Christian Aronsen, Miklagard GK (Nordic League)
Eirik Tage Johansen, Stavanger GK (Challenge Tour/Nordic League)
Kristian Krogh Johannessen, Drammen GK (Challenge Tour/Nordic League)
Espen Kofstad, Oslo GK (European Tour)
Aksel K. Olsen, Stavanger GK (Nordic League)

– I 2017 spisser vi satsingen ytterligere, og teamet er motivert for å jobbe knallhardt videre for å få flere utøvere på et høyt internasjonalt nivå, sier Jon Karlsen, toppidrettsansvarlig i NGF i en pressemelding.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Rachel Raastad og Elias Bertheussen har mistet plassen på Team Norway. (Foto: Benjamin A. Ward/Norsk Golf)

NGF opplyser at uttaket gjelder for 2017, men det åpnes for at flere kan spille seg inn i løpet av sesongen.

Team Norway har krympet i størrelse de siste månedene. Caroline Westrup ble vraket fra laget i starten av oktober i fjor, mens de to Stavanger-spillerne Ole Berge Ramsnes og Sondre Erevik Ronold begge bestemte seg for å legge opp da sesongen var omme.

Nå er også Rachel Raastad og Elias Bertheussen ute av troppen. Raastad endte helt nede på 94. plass på LET Access Series sin pengeliste, og lyktes ikke i høstens Q-School-kvalifisering. Hun skal nå spille sin tredje sesong på rad på LET Access Series, nivå to i Europa.

Bertheussen har på sin side slitt med å følge opp sin imponerende start på proffkarrieren. I 2013 kvalifiserte han seg til Asian Tour, hvor han spilte i ett år. I 2014 sikret han Challenge Tour-kortet med en sterk topp-5-plassering i Nordic League, men Challenge-oppholdet ble kortvarig. Etter en skuffende 2015-sesong fulgte Bertheussen opp med en 32. plass sammenlagt på Nordic League i fjor.

Stavnar med i det gode selskap

Det eneste nye tilskuddet i Team Norways proff-satsing er Madelene Stavnar. 16-åringen ble i desember tidenes yngste norske spiller til å kvalifisere seg til Ladies European Tour – tre år yngre enn det Suzann Pettersen var da hun gjorde det samme. 

Selv om Stavnar nå blir proff, planlegger hun å fullføre videregående skole på Wang Toppidrettsgymnas i Tønsberg.

– Jeg kjører på med samme program som jeg har gjort tidligere. Jeg har reist mye tidligere også. Jeg skal forsøke å jobbe med skolearbeid mens jeg er ute og reiser og følge ekstra godt med når jeg er hjemme. Det blir ikke så veldig annerledes. Reisene blir bare litt lengre vekk, og jeg blir vekk litt lengre om gangen, sa Stavnar til Norsk Golf da hun bestemte seg for å bli proff for to uker siden.

Stavnar spiller sin første turnering for året i RACV Gold Coast Challenge på den Australske LPGA-touren 2. til 4. februar. Deretter spiller hun Oates Victorian Open, som er en samarbeidsturnering mellom Ladies European Tour og Australian LPGA Tour. Uken etter spiller hun kvalifiseringen til Australian Open.

Les også: Dette får Team Norway-proffene i støtte