Seieren vil nå forhåpentligvis markere starten på lysere tider i vente for Losby-golferen. Etter to missede cuter og en 48. plass på Ecco Tour denne sesongen, var det ikke mange som hadde regnet med at 32-åringen skulle hevde seg i toppen denne uken.

 

Men med stabilt spill gjennom helgen, og en avslutning av de sjeldne søndag, fikk han endelig belønning for sin beundringsverdige tålmodighet, og klatret helt til topps i Danjord Masters på Hammel Golfklub i Danmark.

 

Kaensche staret dagen på en delt 14. plass fire bak teten, men klatret raskt opp i ledelsen.

 

Med fire birdies og en eagle på de første ni var han hele seks under for dagen etter halvspilt runde, og med ytterlige to birdies samt en bogey på de siste ni holdt det akkurat inn til seier med ett slags margin på danske Jakob Graver Nissen. Nissen var forøvrig den eneste spilleren i feltet som leverte en lavere score enn nordmannen søndag, med sine 64 slag.

 

Kaensche har hatt noen tøffe sesonger de siste par årene. Fra 2010 til 2011 spilte han 28 turneringer på Challenge Tour, og klarte cuten i bare tre av dem. Spørsmålet nå er om han klarer å bygge videre på seieren som ga ham et solid hopp fra 134. til 7. plass på Ecco Tours pengeliste.

 

Seieren er årets andre norske på årets Ecco Tour, etter at Christian Aronsen åpnet sesongen med karrierens første seier på touren i Ecco Spanish Open.

 

Søndagens seier ga Peter Kaensche en sjekk på 54 000 kroner.

 

Dennis den Roover har også vært i aksjon i Danmark denne uken. Han avsluttet med sin andre strake 71-runde, og klatret fra 39. til 34. plass. 

 

Neste stopp på Ecco Tour er Bravo Tours Open på Stensballegaard Golfklub 27. – 29. juni.

 

Fra livesendingen


 

 

Runde 2

Peter Kaensche spiller stabilt i Danjord Masters i Danmark, og ligger fire slag bak teten. Oppdatert søndag kl: 11.00: Kaensche har gått opp i delt ledelse. 

 

Ukens Ecco Tour-turnering har vært en etterlengtet opptur for Peter Kaensche som har slitt innledningsvis denne sesongen. Lørdag gikk Losby-golferen på par, og ble dermed liggende på tre unde par sammenlagt.

 

Med tre birdies og tre bogeys for dagen starter han søndag avslutningsrunden fem slag bak svenske Gustav Adell i tet. Adell tar med seg en ledelse på ett slag på fire spillere.

 

Også Dennis den Roover kvalifiserte seg til søndagens tredje og avsluttende runde. Med en andrerunde på en under par gikk han til +2, og klarte med det cuten med to slags margin. Han starter søndagen på 39. plass.

 

Amatøren Einar Westreng Pettersen misset cuten.

 

– – – – – – 

 

Runde 1

Peter Kaensche ligger på en delt 12. plass etter første runde av ECCO Tour-turneringen Danjord Masters.

Fredag tok Peter Kaensche, Dennis den Roover og amatøren Einar Westreng Pettersen fatt på den første runden av Danjord Masters på Hammel Golfklub i Danmark.

 

Kaensche spiller sin fjerde turnering for året, og har hatt en tung start på sesongen med to missede cuter og en 48. plass. Det holder bare til en 135. plass på tourens Order of Merit-liste, Backtee Race to Himmerland.

 

Fredag fikk han en etterlengtet opptur.

 

Med en åpningsrunde på tre under par er han helt oppe i tetsjiktet og kjemper. Selv om hans fem birdies, to bogeys og resten par «bare» holder til en 12. plass, ligger han kun slaget bak de ti spillerne som deler andreplassen. Svenske Gustav Adell er i ensom ledelse på fem under par.

 

Seks slag bak Kaensche deler Dennis den Roover 60. plassen. Hvam-spilleren ligger to slag bak den foreløpige cutstreken, og bør dermed komme seg under par lørdag om han vil unngå å reise tomhendt hjem.

 

Tomhendt ser Einar Westreng Pettersen ut til å ende opp som uansett. Med 81 slag i åpningsrunden ligger han nede på en 91. plass, åtte bak cuten.