Det måtte omspill til for å avgjøre årets Nordea Masters, som i år var flyttet fra Bro Hof utenfor Stockholm til PGA of Sweden National i Malmö.

 

Henrik Stenson ledet turneringen før siste runde, og skaffet seg en luke i toppen da han fikk en knallstart på runden med tre birdies på sine fem første hull. Svensken klarte imidlertid ikke å holde trykke oppe, og gikk de resterende hullene på to over par.

 

Før det avsluttende par 5-hullet kunne Stenson komme med i omspill med en birdie, slik han hadde gjort på det samme hullet de tre første rundene. I stedet slet han med å komme seg inn på green, og med en bogey falt han ned til femteplass.

 

Da runden var omme var det Thonchai Jaidee, Victor Dubuisson og Stephen Gallacher som stod på toppen av leaderboardet. Jaidee trakk det lengste strået med birdie på det første omspillshullet, takket være et wedge-innspill på tredjeslaget som la seg helt inntil pinnen.

 

– Jeg måtte jobbe hardt i dag. Jeg var nervøs på de siste hullene. 16, 17 og 18 er tøffe hull. Banen er veldig åpen, men man må slå gode golfslag, og været hjalp også, sa Jaidee etter runden.

 

Thailenderen, som startet dagen på 7. plass og klatret til topps med en 65-runde, kunne juble for sin sjette triumf på Europa-touren, og hans første på to år.

 

Neste uke reiser Europa-touren til Østerrike, og Lyoness Open på Diamond CC. Turneringen slår i gang torsdag. Den turneringen blir uten de største profilene – uken etter er det klart for årets andre major, U.S. Open på Pinehurst.