Etter å ha innledet ukens Challengetour-turnering i Frankrike med en 67-runde og tredjeplass raste Losbygolferen nedover listene med svake runder fredag og lørdag. Kofstad staret i dag på en delt 53. plass (+1), men klatret opp til en delt 39. plass med en runde på 68 slag, tre under par.

Scorekortet hans  inneholdt fire birdies, en bogey og resten par, noe som tok ham til to under for turneringen. Dermed kan 24-åringen i hvertfall avslutte helgen med en positiv følelse. 

13 slag foran Kofstad endte vinneren Nicolas Meitinger (Tyskland) på minus 15. Meitinger måtte ut i omspill mot sin landsmann Maximilian Kieffer, og sikret seieren med birdie på det andre omspillshullet da Kieffer gjorde bogey etter å ha slått i vannet.

Marius Thorp og Jan-Are Larsen var begge i startfeltet i Frankrike, men ingen fikk muligheten til å fullføre turneringen da de begge misset cuten.

 

Runde 3

Lørdag noterte 24-åringen seg for en runde på 75 slag, fire over par. Scorekortet inneholdt to dobbelbogeys, tre bogeys og birdies og resten par. Dermed ligger han en over for turneringen, noe som holder til en delt 53. plass, kun seks plasser over bunnen på leaderboardet.

Engelskmannen Charlie Ford leder turneringen på 13 under, ett slag foran sin landsmann Tommy Fleetwood.

Runde 1 og 2

Kofstad som startet dagen på en tredjeplass etter en solid åpningsrunde på 67 slag (-4) fikk en tung dag på Disneyland Paris-banen i Frankrike. Fredag noterte Losbygolferen seg for en runde på en over par (71). Runden inneholdt en dobbelbogey og to bogeys, og hadde det ikke vært for en eagle og en birdie på hull 14 og 18 kunne scoren blitt enda styggere. 

Han ligger med det tre under par for turneringen på en delt 36. plass, 33 plasser under der han startet dagen. Lederen Jamie McLeary ligger åtte slag foran etter runder på 68 og 63 slag. 

Kofstad blir den eneste nordmannen som får muligheten til å fullføre ukens Challengetour-turnering. Etter runder på 69 og 72 slag endte Jan-Are Larsene ett fattig slag bak cutgrensen med en totalscore på en under par . En annen som får uønsket helgefri er Marius Thorp.

Bæringen har de siste ukene prioritert trening fremfor turnering, og har ikke konkurrert siden Europatour-turneringen Joburg Open i Sør-Afrika 16. januar. Med en totalscore på +5 og 122. plass fikk han langt fra det comebacket han nok hadde ønsket seg. Til tross for fire birdies på sine første ni hull på andrerunden er det ikke lett å score lavt med dobbelbogey, en trippelbogey og en bogey på de siste ni.

Dermed ser det ut til at det blir Kofstad sin oppgave å forsvare Norges ære i Frankrike denne helgen. Selv om seieren ser ut til å være utenfor rekkevidde har han kun tre slag opp til en delt sjetteplass. Fra før av står han med en topp ti-plassering på Challengetouren i år, da han endte på en niendeplass i Barclays Kenya Open forrige måned.

Selv om vi er i gang med årets femte måned er Allianz Challenge de France kun den fjerde på årets Challengetour-program. Til sammen er det 150 000 euro i potten denne helgen, omlag 1,2 millioner kroner.