Sterkt spill av Mikkelsen

Joakim Mikkelsen sikret dobbel pallplass i helgens collegeturnering i USA.

I helgen var Drammen-spilleren med i Rod Myers Invitational, der han representerte sitt skolelag Baylor på The Duke Golf Club i Durham i Nord-Carolina.

Her var han sterkt delaktig i at Baylors bjørner sikret andreplassen i lagkonkurransen, ni slag bak Duke University. Ikke nok med at laget sikret andreplassen – Joakim presterte også best av alle sine lagkamerater med runder på 73, 72 og 70 slag. Dermed endte han på en sterk tredjeplass i den invididuelle konkurransen med en totalscore på en under par. Til slutt hadde han to slag opp til Iowas Steven Ihm og fire opp til Dukes seiersherre Julian Suri.

– Jeg synes vi spilte bra, til tross for det kalde været og den sterke vinden. Forholdene var vanskeligere enn det vi er vant til, men vi gjorde det bra begge dagene, sier lagets trener Greg Priest til Baylors hjemmeside.

Joakim hadde en treg start på avslutningsrunden og var to over par etter åtte hull. Med en eagle på det niende fant han derimot flyten igjen. Derfra gjorde han birdies på det 11, 14 og 17. hullet, samt en bogey på det 15. og fullførte på to under par – hans første runde under par for turneringen og feltets nest laveste score på avslutningsdagen.

Turneringen markerer fortsettelsen på det som har vært en sterk sesongstart av «norske» Baylor University. Mikkel Bjerch-Andresen deltok ikke i helgens turnering, men var med da laget vant for en måned siden. Dette var forøvrig Joakim Mikkelsens tredje topp-ti-plassering på rad. Dette betyr at han nå er inne på femteplass på skolens rekordliste med 14 topp-ti-plasseringer og syv topp-fem-plasseringer i sin collegekarriere.