Swedish Golf Tour flyttes til Gamle Fredrikstad GK og får i stedet navnet Gamle Fredrikstad Open.

Opprinnelig skulle Swedish Golf Tour blitt spilt på Holtsmark golfklubb 27.-29. juli.

Turneringen er nå flyttet til Gamle Fredrikstad golfklubb – én dag frem, til 26.-28. juli – da store vinterskader på Holtsmark gjorde at kvaliteten på banen ikke var tilfredstillende nok til å gjennomføre turneringen.

Som såkalt «tredje nivå på herresiden» inngår Swedish Golf Tour i et system som gjør det mulig for spillerne å kvalifiser seg til høyere internasjonale tourer. Herrenes turnering inngår i Nordic Golf League, der en topp 5-plassering sammenlagt, ved sesongslutt, gir fulle spillerettigheter på European Challenge Tour påfølgende år.

– Vi er glade for å få forespørselen, selv om det er kort frist for oss. Det betyr at vår bane verdsettes og at Swedish Golf Tour og Norges Golfforbund setter lit til at vi kan gjennomføre et bra arrangement med en bane av god kvalitet, sier Christoffer Halvorsrød, pro og turneringsleder ved Gamle Fredrikstad Golfklubb.

Prispengene er over 350 000 SEK, og startfeltet skal etter planen bestå av 144 spillere.

– Dette blir det desidert sterkeste startfeltet som har stilt på vår bane siden den ble åpnet i 2012, og vi gleder oss til å tilby spillere og publikum en god opplevelse. Spesielt ros til de ansatte på banen som tok utfordringen på strak arm og allerede har startet jobben med å klargjøre banen slik at den skal bli i best mulig stand. Det faktum at vi har en klubb med høy dugnadsånd var også helt avgjørende for at vi kunne takke ja til arrangementet på så kort varsel, sier Halvorsrød.