Watney vant helgens WGC-Cadillac Championship med to slags margin ned til Dustin Johnson. For Watney, som har erfaring med å lede inn på sisterunden, for så å kaste det hele vekk med nervøst spill, betydde seieren ekstra mye.

– Jeg ønsket virkelig å ta vare på denne muligheten, sa han etterpå. Seieren var hans tredje i karrieren, og den brakte ham opp til en andreplass på FedExCup-statistikken.

– Dette er den største dagen i golfkarrieren min. Det betyr veldig mye. Jeg er veldig, veldig opprømt, jublet han.

Enda bedre smakte seieren med tanke på at han ble nummer to på den samme banen for to år siden, da Phil Mickelson vant.

– Jeg mener, det er bra å bli nummer to i en WGC-turnering, men samtidig er det den verste plasseringen å få når man kjemper om seieren på den måten jeg gjorde. Så jeg tenkte nok på det mot slutten. Jeg ønsket å gi meg selv muligheten til å spille bra, og så levere. Og det klarte jeg.

Under PGA-mesterskapet i fjor ledet Watney også inn i den siste runden, men avsluttet med en forferdelig runde på 81 slag. Dustin Johnson, som spilte med Watney den dagen, sa at han «følte Watneys smerte». Johnson visste hva han snakket om. To måneder tidligere hadde han rotet vekk sin treslagsledelse på sisterunden i US Open.

Søndag var det en helt annen Watney som sto imot presset.

– Nick er en god venn av meg. Jeg sa til ham da vi gikk av banen, at hvis jeg skulle tape for noen, så er jeg glad det var han. Han spilte veldig bra. Jeg ga ikke turneringen til ham. Han fortjente seieren.

Watneys seier var hans sjuende topp ti-plassering på rad. Det er definitivt andre tider for Watney nå.

– Jeg vet det er en klisjé, men jeg spiller ikke for verdensrankingen. Jeg spiller for øyeblikk som dette.

Butch Harmon, som trener Watney, tror eleven kommer til å vokse enda mer på helgens seier.

– Dette er et springbrett i forhold til selvtillit, sier han. – Det får deg til å innse at du hører hjemme i toppen.

Danske Anders Hansen delte tredjeplassen med Francesco Molinari, mens Matt Kuchar ble nummer fem. Deretter fulgte Adam Scott og Luke Donald på 11 under par.

Tiger Woods leverte en meget solid sisterunde på seks under par, noe som brakte ham opp til en delt tiendeplass. Det gir selvtillit inn mot turneringene som kommer.

Kilde: pgatour.com