Meldingene tikker inn fra øst, vest, nord og sør. For i motsetning til skrekkens år 2018, har vinteren vært god med fairways og greener i år.  Kongsvingers Golfklubb hadde egentlig ikke tenkt til å åpne banen før i midten av mai, men forholdene er så gode at de like godt fremskyndet sesongstarten med to uker.

– Vi har aldri hatt så fine baneforhold så tidlig på året, sier daglig leder i Kongsvingers GK, Daniel Larsson, til Norsk Golf. 

– Mye av grunnen er at vinteren var mye snillere i år enn i fjor, med mindre snø og ingen is under den igjen, men samtidig som våren med påsken i spissen var utrolig bra, så har banemannskapet lagt ned en knall god preppejobb, smiler Larsson.

Fløyelsfairwayer i furuskogen

Norsk Golfs utsendte tok den populære banen på Kongsvinger i nærmere øyesyn på åpningsdagen. Den er av mange regnet som en av Norges beste, men det pleier først å være når sommeren har satt seg at spilleflatene virkelig er imponerende. Men med unntak av et par steder der skyggen har fått ligge store deler av vinteren, var fairways og greener i imponerende stand. Nesten så en skulle tro det var nærmere St. Hans.

Fantastiske fairways på Kongsvingers GK, her fra hull 10 på åpningsdagen. (Foto: Norsk Golf)

– Det å kunne åpne tre uker tidligere enn i 2018-sesongen gir selvsagt en ekstra boost, forhåpentligvis får vi en lang høst også som gjør at vi håper 2019 skal bli et godt år for golfklubben vår, sier Larsson.

En kjapp gjennomgang av helgens starttider i Golfbox vitner om gode forhold og mange ivrige spillere rundt om i hele landet. På Tyrifjord Golfklubb var det trangt om plassen da banen åpnet 1. mai.

Skjermdump fra Tyrifjord GKs facebook-side

Skal du spille golf i helgen? Del dine bilder med oss – send inn på mail til redaksjon@norskgolf.no

Fore!