Tutta startet dagen på sjetteplass, fem bak Yani Tseng og Ai Miyazato i tet, og var med birdie på det andre hullet søndag bare fire bak teten. Dessverre var dette også det nærmeste hun skulle komme i en dag preget av avbrudd i spillet med regn- og haglebyger.

 

Med fire bogeys og en dobbelbogey på scorekortet hjalp det lite med to birdies til, og med fire over par for dagen raste hun ned til en skuffende 26. plass. Med -5 sammenlagt ble marginen opp til toppen av leaderboardet til slutt på hele 13 slag.

 

Ikke overraskende var det Yani Tseng som stakk av med seieren. Etter en noe rusten start på dagen var hun en over etter halvspilt runde og tre bak teten. På de siste ni skulle hun imidlertid levere et fyrverkeri av en innspurt med fem birdies og fire par, og kunne dermed juble for sin andre LPGA Tour-seier for året. Det holdt akkurat til å slå Na Yeon Choi og Ai Miyazato med ett slag.

 

– Jeg gjorde en del feil på de første ni i dag, men jeg er stolt av meg selv. Jeg kjempet meg tilbake, og forsøkte å ikke å bekymre meg for hva de andre gjorde. Ai og Na Yeon spilte så bra i dag, og de pushet meg til å spille bedre og bedre, sa Tseng etter seieren.

 

Neste LPGA Tour-turnering, Kia Classic slår i gang torsdag. Dette er den siste turneringen før årets første major, Kraft Nabisco Championship 29. mars.

 

Runde 3

Suzann Pettersen leverte sin beste runde så langt i RR Donneley LPGA Founders Cup, og er oppe på sjetteplass før siste runde.

Den deler hun med Cristie Kerr, Hee-Won Han, So Yeon Ryu, Paula Creamer, Hee Kyung Seo og Karrie Webb. 

 

Tutta startet dagen nede på 29. plass, men tok seg kraftig opp leaderboardet etter en solid 67-runde lørdag, da kun to spillere i feltet leverte lavere score enn henne. Etter svak putting fredag, fikk rullet hun omsider i noen putter lørdag.

 

– I går var jeg bare glad jeg klarte å gå under par. Jeg slapp mange av puttene akkurat på utsiden av hullet. Da jeg gikk av banen jobbet jeg med putteren, og i dag klarte jeg endelig å senke noen. Det ble mange birdies i dag, og jeg må bare gå ut imorgen og se hva jeg klarer å gjøre, sa Tutta til LPGA.com etter runden.

 

Med syv birdies og to bogeys for dagen ligger hun ni under totalt, og har nå fem slag opp til teten før siste runde. Der har verdensener Yani Tseng nå fått selskap av Ai Miyazato. Det er hun ikke fornøyd med. 

 

– Faktisk var jeg litt skuffet i dag. Jeg spilte så bra, slo mange gode driver og mange gode slag, men jeg misset tre birdieputter på rundt en meter. Så det kunne vært bedre i dag. Jeg er litt skuffet over meg selv, sier hun.

 

Søndag går hun ut i lederball kl. 18.41 norsk tid. Tutta går ut 18.19, i ball med sør-koreanerne Hee-Won Han og So Yeon Ryu.

 

 

 

 

 

Runde 2

Suzann Pettersen deler 29. plassen etter halvspilt RR Donnelley’s LPGA Founders Cup.

Tutta startet sin runde på banens back nine fredag, og fikk ingen god start på dagen med bogey allerede på det tredje hullet. Med 12 strake par sørget denne bogeyen for at hun var over par store deler av runden, og nede på 40. plass på leaderboardet. 

 

Mot slutten av runden skulle hun imidlertid få skuta tilbake på rett kjøl, og med birdies på hennes 15. og 18. hull kom hun seg under par for andre dag på rad, og fire under par for turneringen. Til tross for en noe treg dag på jobb, økte marginen opp til teten med kun ett slag.

 

Verdensener Yani Tseng delte ledelsen etter første runde, men troner nå alene på toppen av leaderboardet etter å ha gått to under par fredag. Med -9 er hun fem slag foran Tutta når to runder gjenstår.

 

– Jeg spilte virkelig bra i dag. Jeg slo mange gode slag, spesielt gode driver, men jeg senket ikke nok putter. Jeg skulle gjerne gjort flere birdies, men jeg hadde et bra stroke og flere av puttene var veldig vanskelige å lese. Men jeg trives veldig utpå der, det var deilig å spille om morgenen når det ikke er for varmt. Banen er i veldig bra stand, og jeg ser frem til morgendagen og de neste to dagene, sa Tseng i presseboksen.

 

Hun går ut i lederball kl. 18.41 norsk tid lørdag. Suzann Pettersen slår ut kl. 16.51.

 

Runde 1

Suzann Pettersen er i gang med RR Donnelley LPGA Founders Cup, og ligger fire bak teten etter første runde.

Tutta innledet turneringen på Wildfire Golf Club med en runde på tre under par, 69 slag. Scorekortet bestod av en eagle, tre birdies, to bogeys og resten par,  noe som foreløpig holder til en delt 21. plass med hele 16 andre spillere.

 

Det er jevnt i toppen og mange spillere har notert seg for scorer på mellom fem og tre under par. Fem spillere deler femteplassen på fem under, mens 11 spillere deler 9. plassen ett slag bak.

 

Les også: Ny caddie for Tutta

 

Ikke overraskende er det verdensener Yani Tseng som har klatret opp i ledelse etter første runde. Den deler hun med sør-koreaneren Hee Young Park. Tseng var på par for dagen etter ti hull, men leverte et fyrverki av en innspurt på de siste åtte hullene. Med fem birdies og en eagle gikk hun back nine på utrolige 29 slag.

 

– Jeg bommet en del putter på de første ni. Jeg fortsatte å fortelle meg at jeg skulle holde meg tålmodig, for jeg visste at jeg slo bra. Ballen ville ikke i, og på back nine følte jeg at jeg måtte begynne å gjøre birdies, men jeg forventet ikke å gjøre syv. Det var gøy, var Tsengs kommentar til den fenomenale avslutningen.

 

Tutta slår ut på sin andrerunde kl. 16.20 norsk tid fredag. Hun går ut på hull 10, i ball med Paige Mackenzie og Momoko Ueda for andre dag på rad.