Av Erik Pettersen:

Tross en svak avslutning i årets første ledd av Europatour-kvalet, kvalifiserer Eirik Tage Johansen seg til neste ledd med god margin. Etter en 73-runde, ett slag over par, havnet Stavanger-golferen på en 6. plass. 

 Dette var den siste turneringen av årets første trinn, før det andre leddet starter i Spania 7. november. 113 spillere startet ukens felt, hvor de 29 beste og like avanserer.

Tage gikk sin svakeste runde for turneringen. På scorekortet hadde han to bogeys og bare én birdie på Ribagolfe-banen i Lisboa, og endte dermed tre under par totalt.

Amerikanske Kim Chan ble denne ukens bestemann, seks under par.

Det er nå to turneringer igjen før Tage nok en gang kan spise kirsebær med de beste i Europa.

Rundt 310 spillere vender nå fokus mot Spania for å spille på fire ulike baner i det neste kvalifiseringsleddet som begynner 7. november. Campo de Golf El Saler, Las Colinas Golf & Country Club, El Valle Golf Resort og Lumine Golf & Beach Club blir vertsskap for den neste runden.

De 80 beste møtes 24-29. november på Europatour-banen PGA Catalunya Resort, hvor nåløyet blir enda mindre.

Topp 25 og like får spille på Europatouren til neste år.

 

– – – – –

 

Runde 3

Stavanger-golferen nærmer seg det andre trinnet av Europatour-kvalifiseringen. Tage, som tidligere har kvalifisert til Europa-touren gjennom Q-school fire ganger tidligere, noterte ukens beste runde med 70 slag ftorsdag.

Tage kunne bokføre fem birdies, tre bogeys og resten par, og ligger nå fire under par sammenlagt, fire slag bak lederen Chan Kim fra USA.

Tage er den eneste nordmannen som får fullført turneringen, etter at både Elias Bertheussen på delt 74. og Are Friestad på delt 93. plass misset cuten.

– – – – –

 

Runde 2

Eirik Tage Johansen fortsetter sitt stabile golf i det første Q-school-leddet i Lisboa.

Stavanger-golferen hadde delt 15. plass som utgangspunkt for onsdagens andrerunde, men er nå inne på topp-10 når to runder gjenstår. Tage leverte sin andre strake 71-runde, denne gang med seks birdies og fem bogeys på scorekortet.

Med -2 sammenlagt ligger han fem slag bak den amerikanske lederen Chan Kim, og har tre slag ned til de som ikke avanserer til trinn 2 i Spania 7. november. 

Tages klubbkamerat Are Friestad er nest best av de norske på delt 40. plass og fem over par. I følge europeantour.com sitt leaderboard kom han aldri i gang med den andre runden.

Det gjorde Elias Bertheussen, som løftet spillet sitt og klatret 16. plasser. Hans 72-runde var en bedring på fem slag fra dagen før, men med fem over par sammenlagt ser det likevel vanskelig ut med tanke på avansement. Han har fire slag opp til topp-29.

– – – – – 

 

Runde 1

Etter en turbulent sesong med skadeproblemer og mangel på kategori på de store tourene, fikk Eirik Tage Johansen tirsdag en etterlengtet opptur i den første runden av Q-school i Portugal.

Elias Bertheussen, Are Friestad og Eirik Tage Johansen er alle i gang med det første Q-school-leddet i Lisboa. Det har spesielt vært knyttet stor spenning til hvordan formen til sistnevne har vært. Stavanger-golferen mistet i fjor høst sin kategori på Europa-touren da han røk ut av Q-schools andre ledd, og måtte nøye seg med en dårlig Challenge Tour-kategori. Samtidig misset han plassen i golfforbundets Team Rio-satsning. 

Les også: Tage om vrakingen: – Jeg synes det er merkelig

I vinter flyttet han til Spania, leverte noen middelmådige resultater på minitouren Gecko Pro Tour, før han i vår spilte fire Challenge Tour-turneringer og misset cuten i alle.

Fjorårets Q-school-nederlag var tungt å svelge for siddisen, spesielt ettersom han har gjort det til å vane å imponere det kommer til sesongens avsluttende kvalifiseringsskole. Tage tilbragte flere sesonger på Europa-touren, men klarte aldri å kvalifisere seg gjennom pengelisten. I stedet har det vært Q-school som har vært hans vei inn i Europas gode selskap. Kan han klare det igjen?

Ukens turnering startet tirsdag, og spilles over fire runder. Dette er den siste turneringen av årets første trinn, før det andre leddet starter i Spania 7. november. 113 spillere er med i ukens felt, hvor de 29 beste og like avanserer.

Tage er foreløpig eneste nordmann under par, og deler 15. plassen på -1. Tage gjorde fire birdies, tre bogeys og resten par, og har seks slag opp til den amerikanske lederen Chan Kim.

Are Friestad og Elias Bertheussen er nødt til å heve spillet sitt betraktelig om de skal holde live i Europatour-drømmen. Friestad har plassert seg på en delt 50. plass på tre over par, tre slag bak viktige topp-29. Dagens skuffelse Bertheussen ligger ytterlige to bak på delt 77. plass.