Etter en åpningsrunde av Open de Espana i Barcelona på 77 slag (+5) hadde Stavanger-golferen en tøff oppgave foran seg med tanke på å klare cuten fredag. Johansen har ikke deltatt på Europatouren siden Sicilian Open 20 mars, og har i mellomtiden spilt i årets to første Region Tour-turneringer i Rogaland, Egersund– og Bærheim Open, hvor han vant begge.

Gjensynet med Europas golfelite ble tøffere, og etter en andrerunde på 75 slag (+3) endte 28-åringen på en delt 124. plass, åtte over par for turneringen og syv slag bak cutgrensen. Fredagens scorekort inneholdt fire bogeys, en dobbelbogey og tre birdies. Han blir med det den tredje nordmannen som misser cuten på en av de store europeiske tourene denne helgen. Marius Thorp og Jan-Are Larsen misset begge cuten i Alliance Challenge de France på Challenge-touren fredag.

Grunnet dårlig ranking på Europatourens Race to Dubai lå Johansen i utgangspunktet ikke an til å kvalifisere seg til ukens turnering, men kom til slutt inn som andrereserve. Så langt i år har han spilt inn drøye 150 000 kroner, noe som holder til en 159. plass på pengelisten.

Sør-afrikaneren Thomas Aiken leder i Barcelona med åtte under par. Slaget bak følger spanjolen Pablo Larrazabal.