I fjor vinter gjorde Tiger Woods et etterlengtet turneringscomeback etter flere år med skader i ryggen og mislykkede operasjoner. Bare noen måneder før han kom tilbake, gikk det rykter om at han vurderte å legge opp, men 23. september –under et år etter at de nedslående ryktene verserte– stod han endelig som en vinner på PGA-touren igjen da han gikk til topps i den elektriske sesongavslutningen Tour Championship på East Lake.

Det betød ikke bare PGA Tour-seier nummer 80 for Tiger Woods og hans første triumf på fem år, men også at Henrik Bjørnstad og Per Haugsrud innså at de måtte bitte i det sure eplet. Eller i hvert fall i det søte bakverket.

Etter hvert som Tiger gradvis spilte seg tilbake i form på starten av årets sesong, utbrøt Haugsrud plutselig under en av turneringene at de skulle spise en bøtte med kanelboller hvis han klarte å vinne en turnering i løpet av 2018.

Slike uttalelser på direktesendt TV går sjelden ubemerket hen, og det tok ikke lang tid før det litt spontane utsagnet førte til at seerne krevde at Haugsrud og Bjørnstad gjorde ord til handling hvis Tiger skulle klare å vinne.

Søndag var det endelig klart for at utfordringen skulle fullbyrdes i Tigers siste turneringsrunde for året i Hero World Challenge på Bahamas. Og med seg i studio hadde Haugsrud og Bjørnstad en tilitersbøtte med hjemmelagd Tiger Woods-logo og hele 76 (!) kanelboller oppi.

Selve turneringen ble ikke akkurat av det nervepirrende slaget: Jon Rahm vant overlegent, og Tiger Woods var rusten og endte nest sist i det 18 mann store feltet.

Seerne fikk likevel servert litt spenning i form av Eurosports «kanelbolle-teller» nede i hørnet, hvor de kunne følge utviklingen i Haugsrud og Bjørnstads etegilde fortløpende. 

For å gjøre vondt verre for storspiserne, viste kanelbollene seg også å være litt understekt, og da lederballen hadde et hull igjen å spille, møtte de omsider veggen. Da hadde de presset i seg smått utrolige 66 kanelboller. Ja, du leste riktig: sekstiseks – sannsynligvis godt over 10 000 kalorier.

Selv om Haugsrud og Bjørnstad kom akkurat til kort i kanelbolleutfordringen, tar vi av hos hatten for en imponerende og sporty innsats. På slutten av sendingen konstaterte en stappmett Haugsrud at det ikke blir noe veddemål neste år.

De som har fulgt PGA Tour-sendingene med ham gjennom årenes løp, har imidlertid lært at man aldri helt kan vite hva som plopper ut av munnen hans når han blir litt for engasjert. 

Nå venter i spenning på hva de skal gjøre hvis Tiger vinner en major i 2019! Men i første omgang anbefaler vi dem i å få i seg litt fiber.