Skarpnord ankom St. Andrews på søndag, og hun synes det er stort å være til stede på golfens mest ikoniske sted.

 

– Det er så kult å være her. Dette er første British Open jeg spiller på St. Andrews. Det var spesielt å bare se klubbhuset, gå i gatene og oppleve stemningen her. Jeg har aldri sett noe lignende. Alt av butikker og puber har noe med golf å gjøre, og alle som er her er her for å se golf, sier Skarpnord til Norsk Golf.

 

Hun har nettopp fullført dagens innspillsrunde, og har de siste forsøkt å lære seg banen så godt som mulig. Hun er godt fornøyd med spillet hun tar med seg inn i turneringen, og også spillet hun har vist så langt i Skottland.

 

Jeg slår bra for tiden. Jeg spilte spesielt bra fra tee til green forrige uke, men puttet dessverre som en apekatt. Men jeg har byttet ut putteren min, og den nye ser ut til å passe meg veldig bra. De første rundene her i Skottland har jeg ligget på en og to under par.

 

Skarpnord sier at selv om det har blåst litt, har det ikke vært i nærheten av hva det kan være på St. Andrews. Slik håper hun det også holder seg ut uken.

 

Den gamle putteren var en lett Scotty Cameron med sentrert skaft som har vært i bagen i seks år. Nå har hun skiftet den ut med en tyngre og større Taylor Made-putter som er langt mer stabil i vind og ved dårlige treff.

 

Hun har blandede erfaringer fra linksgolf tidligere, og sier tålmodighet er ekstra viktig denne uken.

 

– Det er så mye som kan skje på denne typen baner . Man kan slå et drittslag som ender lang og midt i fairway, og man kan slå et kjempeslag som havner i en dyp bunker. Det er en tålmodighetsprøve, og det handler om å holde tunga rett i munnen. Man må bare være klar over at man vil ha uflaks fra tid til annen, og ikke få panikkanfall når det skjer, forklarer hun til Norsk Golf.

 

– Jeg trives godt med linksgolf, men som alle andre så har jeg både gode dårlige erfaringer. Noen dager føles det som man blir veldig hardt straffet. For noen år siden var jeg oppe på 8. plass på Royal Lytham & St. Annes, og brukte fire eller fem slag på å komme meg ut av fairwaybunkeren. Det er den eneste gangen jeg har grått på golfbanen!

 

De dype pot-bunkerne er en av de store utfordringene på St. Andrews’ Old Course. Skarpnord har lært seg å ikke være for grådig om ballen havner tett inntil bunkerveggen.

 

– Det er selvmord å slå i fairwaybunkerne her. Man må bare bruke hodet og ta straffen. Det handler om å vite hvor de er, og slå en annen vei. Holder du deg vekk fra bunkerne her er mye gjort.

 

Den oppskriften fungerte bra for Tiger Woods da han vant turneringen i 2000. Da gikk han hele turneringen uten å besøke sanden en eneste gang. Det har aldri skjedd tidligere i The Open-historien, og har aldri blitt gjentatt siden. Han vant turneringen med åtte slag.

 

Skarpnord slår ut kl.14:27 norsk tid torsdag i ball med Gabrielle Cowley og Nontaya Srisawang.

 

– Jeg gleder meg, dette skal bli moro!, avslutter hun.

 

Sendetider Viasat Golf

 

Værmelding St. Andrews

 

Grupperinger torsdag