Europa har vunnet fire av de fem siste Ryder Cup-titlene. Amerikanernes eneste seier kom på Valhalla i 2008. Da deltok ikke Tiger Woods på grunn av skade.
 
Vunnet 13 av 29
Woods´statistikk i Ryder Cup er ikke imponerende. Han har bare vært med på vinnerlaget én gang på seks forsøk, og da må vi helt tilbake til 1999. På totalt 29 matcher har han vunnet 13, tapt 14 og spilt uavgjort to ganger.
 
 
På Medinah Country Club utenfor Chicago forbereder Ryder Cup-spillerne seg til det som skal skje denne helgen. En journalist spurte Tiger rett ut om han følte han var ansvarlig for USAs dårlige statistikk de siste årene.
 
–  Jeg har spilt fem runder hver gang, og jeg vant ikke fem ganger, så jeg har definivt en del av ansvaret. Min jobb var å sanke inn poeng for laget, og det har jeg ikke gjort. Forhåpentligvis kan jeg gjøre det denne uken, og jeg håper at de andre gutta kan gjøre det samme, sier han.
 
Woods er kke den eneste suksessfulle spilleren som har sviktet under Ryder Cup for det amerikanske laget. Phil Mickelson har vunnet 14 av 34 mulige poeng. Han har bare to seiere på 14 fourball og foursome-matcher.
Jim Furyk har sanket inn 10 av 27 mulige poeng i løpet av sin Ryder Cup-karriere.
 
Les også: USA er favoritter
 
– Ingenting å tape mot Woods
Britiske Graeme McDowell tror at særlig Tiger Woods opplever at antatt dårligere spillere hever seg når de spiller mot ham, fordi spillerne føler at de ikke har noe å tape i møte med golfens superstjerne.
– Når folk har lave forventninger til en spiller, pleier man å prestere bedre. Dersom man møter Tiger Woods, eller en spiller av hans kaliber, har ingenting å tape. Da slipper man seg løs og kan ha en fordel av det, sier han. 
 
Han sammenligner med Premier League.
– Lag som møter Mancherster United, Chelsea, Liverpool eller Arsenal har en tendens til å spille bedre. Det er det samme når golfspillere møter Tiger Woods i en match, fortsetter McDowell.
 
Tiger innrømmet at amerikanerne har et stort mål om å ta knekken på Rory McIlroy i årets Ryder Cup.
– Man prøver alltid å ta ut deres beste spiller, og de er en del av pakken når du er ranket som nummer én. Det er gøy å få en slik utfordring (for Rory journ anm.) Jeg har verdsatt den utfordringen de siste årene, og jeg er sikker på at han kommer til å sette pris på det denne uken, sier Tiger Woods, som foreløpig er den antatt nest beste spilleren i feltet, etter Rory McIlroy.