Har du lyst til å prøve golf, men er usikker på om det er verdt å løse medlemskap og kjøpe fullt golfsett? Da kan «pitch & putt challenge» gi deg svaret!

Hva er det?

Pitch & Putt spilles på par 3-baner bestående av 6, 9 eller 18 hull. Hvert hull kan maksimalt være 90 meter, og hver spiller kan ikke bruke mer enn tre køller.

Et håp om at vi 
kan rekruttere
nye spillere
til sporten

– Vi forsøker å gjøre dette til en årlig tradisjon, men bak turneringen ligger også håpet om at vi kan rekruttere nye spillere til sporten, sier kontaktperson Henrik Spørck.

Spilleformen er ikke bare egnet for nybegynnere som vil svinge seg i golfens verden for første gang, men er også glimrende nærspilltrening for viderekomne golfere.

Det spilles 36 hull lørdag med grillpause midtveis. Callaway legger premier for 20 000 kroner på bordet; utdeling rett etter rundene. Startavgiften på 300 kroner dekker spill, lunch, mineralvann og kaffe.

Det er plass til 72 spillere i turneringen.

Påmelding gjøres på Imjelt Pitch & Putt sine hjemmesider

Hvor og når?

Callaway Pitch & Putt Challenge, som arrangøren håper er den første av flere, spilles lørdag 13. august på Imjelt Pitch & Putt.

Det stilles ingen krav
til verken medlemskap
eller VTG-kurs

– Det stilles ingen krav til verken medlemskap eller VTG-kurs (Veien til Golf), så her er alle velkomne, sier Spørck.

Imjelt Pitch & Putt er en «pay and play»-bane, som ligger i Skoger, femten minutter utenfor Drammen. Banen åpnet i 2007 og har 18 hull (banens par er 54 slag). Lengden på hullene varierer fra 35 til 90 meter. Total banelengde er 1200 meter, noe som er den maksimale lengden for denne type bane.

– Dette er en fin mulighet til og ta med seg venner og bekjente ut på golfbanen uten og måtte ha noen form for kursbevis eller tidligere erfaring fra golf.

Prøveprosjekt

Turneringen er et ledd i en langsiktig plan som Callaway håper skal gjøre golfsporten lettere tilgjengelig for folk flest.

– Dette er et prøveprosjekt hvor Callaway, i samarbeid med små korthullsbaner, arrangerer turneringer rundt om i Norge. Intensjonen er at her får alle lov til å spille golf, uansett nivå og kompetanse.

Så langt har korthullsbanene til Haga GK, Sandefjord GK, Nøtterøy GK og Imjet Pitch & Putt blitt med på prosjektet.

– Vi har rundt tjue slike baner i Norge som kunne tenke seg å være med, så planen er å utvide ytterligere i 2017, sier Spørck.

Alle spørsmål rundt turneringen kan rettes til henrik.sporck@callawaygolf.com