Marita Engzelius har brukt flere timer i gymmen enn noen gang de siste ukene. Nå begynner treningen å gi resultater.

– I år så legger jeg ned en ekstra innsats i å få mer lengde på slagene. Jeg har allerede økt svinghastigheten med fire mph (6,4 kilometer i timen journ anm), og håper på å øke den ytterligere, sier Engzelius i et intervju med Symetra Tour sine nettsider. 

Hun sier den ekstra innsatsen i treningsrommet startet etter en treningssamling med Team Norway i Orlando i januar, sammen med Team Norway-kollegaene Suzann Pettersen og Caroline Martens.

– Vi fokuserte mest på kjernemuskulatur, rygg- og skulderøvelser. Det var høy intensitet fra vi gikk inn i rommet til vi var ferdige. Vi byttet på hvem som skulle lede treningsøkten, og det ble tøffere og tøffere for hver dag, forklarer Engzelius til symetratour.com.

28-åringen fra Oslo sier hun føler seg i bedre form enn noen gang. Det står i skarp kontrast til samme tidspunkt i fjor, da sesongstarten ble forsinket av et tretthetsbrudd i håndleddet.

– Jeg har ikke bare fått sterkere mage, rygg og skuldre, men har også gjort det bedre i kondisjonsøktene. Jeg tror de to ukene med Suzann og Caroline ga meg det jeg trengte for å øke intensiteten i treningen min, og ta kroppen til et nytt nivå.

Lengde blir en stadig viktigere faktor i profesjonell golf. Med en snittlengde på 209 meter, endte Engzelius fjoråret helt nede på 141. plass over gjennomsnittslengde fra tee på Symetra Tour. Det vet hun at hun må forbedre, for å ta spillet sitt til neste nivå.

Den som slo kortest på LPGA-touren i fjor, slo i snitt tre meter lengre enn Engzelius. Suzann Pettersen, som er rangert som den 32. mest langtslående på LPGA, slår til sammenligning 240 meter i snitt – over 30 meter lengre enn Engzelius.

Det er forskjellen på å ha et kort jern og et langt jern i hånden når man står i fairway, og skal slå inn mot green.

– Jeg evaluerer kontinuerlig om det jeg gjør i gymmen gjør meg til en bedre golfer. Dersom svaret på det spørsmålet er nei, vil jeg endre treningsprogrammet umiddelbart.

Også Caroline Martens har definert lengde som den viktigste delen av spillet å forbedre. Etter å ha ristet av seg en skulderskade, som plaget henne i lang tid, har Martens trappet opp intensiteten i treningen gradvis – kombinert med vesentlige teknikkendringer de siste par månedene, med armene høyere i baksvingen og mer skulderrotasjon.

– Lengde blir bare viktigere og viktigere. Det er definitivt der jeg har mest rom for forbedring, og jeg begynner allerede å merke resultatene av treningen, sier Martens til Norsk Golf.