Tekst: Christian Furu

Dette er en «mallet» med «insert». For å ta det første først – mallet er en putter som har en frontdel og en kropp. Størrelsen på kroppen kan variere, noen er ganske små mens andre er veldig store. Insert er materialet vi finner i fronten på putteren. Her brukes det forskjellige materialer og mønster for å gi ballen bedre rull. Jo raskere ballen starter å rulle, desto bedre blir putten din. Nikes Method Core insert har riller og materiale som gir ballen litt toppspinn og dermed god rull. Drone er også en «face balanced» putter. Det vil si at hvis du balanserer skaftet på pekefingeren din, så vil fronten på putteren ligge vannrett og altså peke rett opp mot himmelen. Slike puttere fungerer best hvis man fører putteren rett tilbake og rett fram. Selvsagt ingen regel uten unntak, men de som svinger putteren i en bue, bør nok prøve andre typer puttere.

Overraskende stor

Jeg hadde sett mange bilder av Drone før jeg fikk den i hendene. Allikevel ble jeg veldig overrasket over hvor stor den faktisk er. Førsteinntrykket var at den rett og slett er enorm, og det er «vingene» som er årsaken til det. De er veldig dominerende når man for første gang betrakter Drone. Tidligere nevnte jeg at en putter av denne typen har en frontdel og en kropp, og nettopp dette gir deg en liten overraskelse når du adresserer ballen. Fokus flyttes til den enkle siktelinjen og fronten av putteren, vingene er på ingen måte like framtredende når man putter med den.

Stabil

Fordelen med en stor kropp er at putteren blir svært stabil. Evnen til å motstå vridning når man misser litt utenfor senter på putteren er betraktelig bedre på en mallet enn en bladputter. Feiltreffene dine vil rett og slett få bedre resultat. Dette er selvsagt en enormt stor fordel og årsaken til at også mange proffer bruker denne typen puttere. Drone leverer virkelig på dette området. Både retning og lengde er svært stabilt selv ved litt dårlige treff. Lyden og følelsen forandres litt slik at man får en form for tilbakemelding på at treffet ikke var helt bra, men resultatet blir altså allikevel greit. Disse jevne resultatene gir veldig stor selvtillit. Det finnes vel ikke noe verre i golf enn å stå klar og være usikker på slaget. Method Drone fjernet usikkerheten, spenningen i kroppen og byttet det ut med selvtillit og ro.

Ikke for puristen

Det er veldig vanskelig å teste hvor godt en ball ruller. Man må lytte og se hvordan ballen oppfører seg. Mitt inn- trykk er at Drone gir veldig fin rull på ballen, det er svært lite hopp og sprett og mer jevn, fin rull helt fra starten. Den fine balansen i putteren hjelper veldig siden man da leverer presise treff svært ofte. Jeg er i det hele tatt veldig imponert over hvor enkel Drone er å putte bra med.

Det er allikevel et par negative punkt ved den. Jeg liker ikke helt lyden. Kanskje en rar ting å nevne, men jeg hadde helst sett at lyden var litt dypere med mer solid følelse. Men slik er det ofte med puttere med insert, de har litt annerledes lyd enn puttere i stål. Det største problemet mitt med den er lengdekontrollen på lange putter. Jeg føler at jeg må ta i litt ekstra, rett og slett

slå til ballen litt hardere enn jeg for- ventet. Hvorfor det er slik vet jeg ikke, men jeg har til og med tatt meg bryet å søke litt på internett og akkurat dette nevnes også av andre. Når man finner den riktige kraften er resultatene gode, det er bare litt uvant i forhold til andre puttere.

Method Drone er ikke noe for dem som har et tradisjonelt syn på hvordan en putter skal være, men spillere som klarer å se forbi den litt spesielle fasongen har noe godt i vente. Den imponerer spesielt på korte putter og der kan de fleste av oss tjene mange slag. Jeg har etter hvert fått bedre grep på lengde- kontroll og kraft og hadde sikkert blitt enda bedre etter litt mer trening med den. Den beste beskrivelsen jeg kan gi Drone er at det er effektiv putter. Uvan- lig, men effektiv. Pris: 1.395 kroner.

Lyd og følelse: 6/10

Utseende: 4/10

Adressering: 8/10

Rull og presisjon: 9/10