Når The Open Championship slår i gang på Royal Troon denne uken, markerer det ti år siden Marius Thorp spilte The Open på Royal Liverpool.

Thorp endte til slutt på 48. plass i turneringen, og ble med det beste amatør. Kanskje enda gjevere enn Silver Medal var muligheten til å hilse på vinneren Tiger Woods under premieseremonien.

– Det er utrolig at en ung amatør klarer cuten i et stort mesterskap mot de beste i verden. All ære til ham. Golf er vanskelig og når en amatør spiller bra her, er det prisverdig. Tydeligvis er han et stort talent, sa Tiger Woods til TV2 den gang.

Woods var ikke den eneste stjernen som hyllet Thorp sin prestasjon. Thorp spilte med legenden Tom Watson under den siste runden. Han hadde dette å si om bæringens innsats:

 – Han minner meg veldig mye om meg selv som 18-åring. Veldig imponerende, sa Watson.

Thorp var i brennhet form hele 2006, som må regnes for å være tidenes beste norske amatørsesong. 

(Les også: Ti år siden Henrik fikk Golf-Norge til å koke)

I juni dette året knuste han resten av feltet i junior-VM i Japan med imponerende 17 under par etter fire runder. På lag med Espen Kofstad, Anders Kristiansen, og Are Friestad ble det også sammenlagtseier for Norge.

Uken før vant det norske laget overlegent i prestisjetunge German Boys, og det europeiske golfmijøet begynte å sperre øynene opp for den fremadstormende norske troppen. Thorp endte på andreplass i denne turneringen bak vinneren Are Friestad, og de norske spillerne okkuperte de fire øverste plassene på leaderboardet.

Som vi alle vet la Thorp dessverre opp golfkarrieren i 2011. Det betyr ikke at vi blir lei av å se en 18-år gammel nordmann menge seg med verdenseliten i verdens største golfturnering. Se og nyt!

(Video: ohenrik/YouTube)