Det har vært en rekordtidlig sesongstart for over 90 golfanlegg i hele Norge, og det har ført til at mange har tatt turen ut for å teste forholdene. Allerede har det vært meldt om flere Hole in Ones rundtom. 

 

Allerede 1. januar kom det inn en Hole in One på Herdla golfklubb som har vært åpen i hele år. Den ble mesterlig utført av Frode Kristensen på hull 7. Allerede den 30. mars kom det enda en til på samme bane av Asbjørn Vonheim. Han slo til med sin Hole in One på hull 6. På Herdla er de virkelig tidlig ute.

 

En annen vi har fått høre om er Trond Pedersen fra Meland Golfklubb. Han tok en tur til Sotras 9-hullsbane, og med tørre forhold, grønt gress og ti grader i luften var han ute og spilte på sommergreene. Da han og medspilleren Sven Torgersen kom til banens niende hull, et 153 meter langt par-3 hull, skjedde det vi alle drømmer om. Pedersen slo ut, ballen landet på greenen og trillet lett i hullet. En Hole in One!

 

Alle HiOs kan rapporteres inn til Norges Golfforbund, og reglene for å få en gyldig Hole in One kan du lese om på deres nettsider. Norsk Golf publiserer imidlertid ikke alt som kommer inn når det gjelder HiOs, men vi synes det er veldig trivelig at det allerede er mange ute og spiller på norske baner og opplever det de færreste likevel får oppleve, nemlig å få en Hole in One.

 

Etter hvert som sommergreenene gror til og flere klubber får rekordtidlig baneåpning er det bare å benytte seg av sjansen.