Tigers første turnering på tre måneder endte fredag med skuffelse. Etter 36 hull stod det syv over par på verdensfemmerens scorekort. Likevel hevder han det er mye positivt å ta med seg videre fra de to rundene.

 

– Selv om jeg misset cuten med fire slag, er jeg fornøyd med det faktum at jeg i det hele tatt kunne spille. Jeg kom tilbake fire uker tidligere enn jeg trodde. Jeg hadde ingen komplikasjoner, og fikk tilbake litt av følelsen med å spille turneringsgolf, sier Tiger til pgatour.com, og fortsetter:

 

– Jeg gjorde utallige enkle småfeil, misset greenene på feil side av hullet, og klarte ikke å gjøre enkle up-and-downs. Dette er småting jeg klarer å korrigere, så det er bra.

 

Neste turnering på kalenderen for Woods nå er The Open Championship 17. juli, der han gjenopptar den stadig vanskeligere jakten på Jack Nicklaus sine 18 majortriumfer. Woods har stått fast på 14 siden U.S. Open i 2008.

 

– Jeg gleder meg til å ta med ungene på en ukes ferie neste uke. Deretter starter forberedelsene, sier Woods.

 

The Open spilles på Royal Liverpool, der Woods vant sin forrige Claret Jug i 2006.

 

Fredagens missede cut var bare Woods sin tiende på 299 starter som proff. Før denne uken hadde han gått 103 uker på rad uten en misset cut.

 

Det er tettpakket i toppen etter halvspilt Quicken Loans National. Australierne Marc Leishman og Oliver Goss deler ledelsen sammen med amerikanerne Patrick Reed og Ricky Barnes (-6).

 

 

 

 


 

Runde 1

 

Tiger Woods var på et tidspunkt seks over par i åpningsrunden av Quicken Loans National, men kom seg tilbake til tre over i sin første turneringsrunde på tre og en halv måned.

 

Tiger Woods spilte torsdag i ball med Jason Day og Jordan Spieth i sin første turnering tilbake siden WGC Cadillac Championship på Doral 9. mars. Det ble en kamp i motbakke for alle tre. Etter runden spøkte Woods med at trioen fokuserte på å komme seg under 80 slag.

 

– Dessverre så vi ikke mye av hverandre på de første ni hullene. Det var en tøff kamp i dag, men vi holdt oss inne i det, sa Tiger som signerte for en 74-runde sammen med Spieth. Jason Day endte på sin side med 73 slag.

 

– Det føltes som det var et lokk på hullet i dag, men så fort vi begynte å treffe noen fairways ble det bedre, konkluderte Spieth.

 

 

(Artikkelen fortsetter under høydepunktene fra runden)

 

 

 

 

 

 

Alle øyne var rettet mot Tiger Woods torsdag, som åpnet sitt comeback med to strake bogeys. Han var seks over etter 12 hull, før han endelig lignet sitt gamle jeg med tre birdies på sine seks siste hull for dagen. Han ligger med det åtte slag bak lederen Greg Chalmers.

 

Woods har slått fulle slag i et par ukers tid nå, og innrømmet før turneringen at han sannsynligvis ikke hadde spilt denne uken dersom han ikke var vert for turneringen, der inntektene går til hans stiftelse Tiger Woods Foundation. Legene kunne imidlertid betrygge Tiger om at risikoen for å skade ryggen igjen var minimal, og Tiger lot seg ikke be to ganger.

 

– Ryggen føles fantastisk. Jeg hadde ikke noe problemer i det hele tatt. Ingen rykkninger eller smerter. Det er en av grunnene til at jeg klemte såpass til på noen av utslagene. Jeg slo ballen ganske hardt i dag, sier Tiger i følge pgatour.com.

 

Nå handler det bare om å finne en god følelse før The Open Championship om tre uker. Det er fortsatt uvisst om Tiger planlegger å spille noen flere turneringer i opptakten til årets tredje major.

 

– Den vanskelige delen er å komme tilbake i rytmen i konkurransesituasjon. Man kan spille om penger med kompisene, men det er ikke det samme. Turneringsgolf er et helt annet nivå. Adrenalinet strømmer, og jeg slo ballen lengre i dag enn jeg har gjort hjemme. Man forsøker å komme inn i rytmen, og det klarte jeg ikke i dag før etter halvveis i runden.