Dette er andre gang i karrieren hvor Woods må stå over årets første major. Forrige gang var i 2014. 40-åringen har vunnet turneringen fire ganger, sist i 2005.

Tiger skriver: 

«Etter å ha vurdert den nåværende tilstanden i ryggen og konsultert med mitt medisinske team, har jeg bestemt at det er mest forsvarlig å stå over årets Masters.

Jeg har slått baller og trent hver dag, men jeg er ikke fysisk klar. Jeg har sagt hele tiden at denne gangen skal jeg være forsiktig, og gjøre det som er best for min langsiktige helse og karriere. Dessverre ville det å spille Augusta neste uke ikke vært den riktige avgjørelsen. Jeg har absolutt hatt fremgang, og jeg er veldig fornøyd med hvor langt jeg har kommet, men jeg har fortsatt ingen timeplan på når jeg returnerer til konkurranse.

Jeg ønsker å uttrykke min skuffelse til Billy Payne, medlemmene ved Augusta National, ansatte og frivillige over at jeg ikke skal delta. Det er en veldig viktig og spesiell uke for meg, og det er frustrerende å gå glipp av. Jeg planlegger å delta i mester-middagen og møte mange gamle venner.

Jeg ønsker å takke fansen for deres interesse og støtte. De siste årene har vært vanskelige, men jeg har de beste fans overalt, og jeg vil at dere skal vite det».