Det ble akkurat den thrilleravslutningen på Chevron World Challenge man hadde ventet seg. Zach Johnson og Tiger Woods i lederball byttet på å være i ledelsen gjennom hele runden, men ingen av dem leverte noen stor golf. Det så lenge ut til at vinneren skulle avgjøres ut i fra motstanderens feil fremfor egen brillianse, men da det gjaldt som mest viste Tiger hva han er laget av.

Da Zach Johnson gjorde birdie på det 16. hullet, ledet han med ett slag på Tiger med to hull igjen å spille. På det påfølgende par 3-hullet senket Woods en av sine første putter for dagen, og sørget for at det var helt likt på det siste hullet. Med adrenalinet pumpende, vel vitende om at han endelig kunne gjøre slutt på seierstørken, bombet han et treerjerns-utslaget over 270 meter, noen meter lenger enn Zach Johnson som slo driver. 

Avsluttet birdie-birdie

Johnson slo inn mot green først, og spilte seg drøye fem meter unna hullet. En Tiger med blod på tann øynet muligheten, og satte sitt korte jern et par meter fra koppen. Johnson misset sin putt. Tiger sin var det aldri noen tvil hvor skulle ende opp.

– Det føles helt utrolig. Jeg har vært med i seierskamp to ganger i år, det er for lite. Dette var min tredje mulighet til å vinne, og denne gangen klarte jeg det, sa Tiger til pgatour.com etter runden. 

Dette var Tigers 83. seier på verdensbasis, og hans første siden Australian Masters-tittelen 15. november 2009.

Etter to turbulente år både på og utenfor banen ser det nå ut som om karrieren hans endelig er på vei oppover igjen.

Da Tigers seiersputt falt ned i koppen var det ikke skuffelse som preget Johnsons ansikt. Mer ett smil om at det uunngåelige nettopp hadde skjedd.

– Det viktigste for ham er å holde seg skadefri. Han er den mest erfarne vinneren, og den beste spilleren jeg noen gang har spilt med. Uansett situasjon så vet han hvordan han skal vinne, sa Johnson etter at nederlaget var et faktum.

Les også: Fra tre foran til en bak

Kroppspråket til Tiger gjennom runden vitnet om en spiller som ikke var helt fornøyd med sitt eget spill, og da det nærmet seg slutten virket han preget av situasjonen. Han bekrefter at han kjente nervene, men ikke noe mer enn han har kjent tidligere.

– Det føltes helt normalt. Jeg har vært i denne situasjonen så mange ganger, at jeg bare trives i denne posisjonen. Var jeg nervøs? Absolutt? Man er alltid nervøs i denne situasjonen, men det er en komfortabel følelse og noe jeg nyter. Av en eller annen grunn fyller muligheten til å vinne meg med en slags ro.

Dette var Tigers femte seier i Chevron World Challenge. Premiepotten på 1,2 millioner dollar donerte han til sin egen stiftelse, Tiger Woods Foundation.

«Tigersprang» på rankingen

Seieren tok ham fra 52. til 21. plass på verdensrankingen, og sørger for at forventningene er på topp for hans 2012-sesong. Neste gang han skal i aksjon blir ikke før Abu Dhabi på Europa-touren i slutten av januar.

Tiger ville ikke si noe om denne seieren føltes ulik fra de andre.

– Alle føles bra. Folk forstår ikke hvor vanskelig det er å vinne golfturneringer. Jeg har gått gjennom strekninger hvor jeg har vunnet flere turneringer på rad, men selv da har jeg fortsatt ikke tatt det for gitt. Det er fordi jeg vet hvor vanskelig det er.

Engelskmannen Paul Casey kapret tredjeplassen, etter å ha avsluttet med sin tredje strake runde på 60-tallet. Casey tror tigeren nå er tilbake for fullt.

– Tiger kan ha en lang karriere. Om ti år tror jeg vi ser tilbake og har glemt hva som har skjedd de siste to årene, fortalte han til pgatour.com etter runden.

Chevron World Challenge har vært en god startgrop for spillere som ønsker å få fart på karrieren sin tidligere. I 2009 vant Jim Furyk turneringen, og den etterfølgende sesongen hadde han sin første sesong med tre seiere. Og Furyk tror også det er bedre tider i vente for den tidligere dominante verdenseneren.

– Vi kommer nok aldri til å se en 2011-lignende sesong fra ham igjen. Om han fortsetter sin fremgang, fortsetter å bygge selvtillit så kommer han til å returnere som en av de beste spillerne igjen.

Tror du seieren varsler om lysere tider i vente for Tiger Woods? Bruk kommentarfeltet under og si din mening!

 

Høydepunkter