PGA Tour annonserte torsdag at de ønsker å restarte sesongen igjen med Charles Schwab Challenge 11. juni, den første av fire turneringer som etter planen skal spilles for tomme tribuner på grunn av Covid-19.

– Det kommer til å bli helt merkelig, sier Brooks Koepka i podkasten «Pardon My Take».

– Energien som tilskuerne tilfører disse turneringene, er det vi spiller for. Alt du drømmer om er å gå ned den siste fairwayen og høre folk heie på deg. Se for deg at du senker den avgjørende putten og ingen jubler. Du er alene. Bare du, caddien og stillheten. Det blir rart.

Verdenstreeren, som i mai runder 30 år,  forstår at golf bak lukkede dører er den eneste muligheten i dagens situasjon, men spår høyere scorer når turneringene nå skal spilles uten tilskuere.

– Rett som det er, slår også vi noen skeive slag og fansen er til stor hjelp når ballen skal finnes. Uten tilskuere vil gutta garantert miste flere baller, sier Koepka.

I tillegg til Charles Schwab Challenge planlegges også RBC Heritage, Travelers Championship og Rocket Mortgage Classic som rene TV-events.

I skrivende stund er John Deere Classic fra 9. til 12. juli satt opp som den første PGA Tour-turneringen med tilskuere, men touren «vil fortsette å overvåke situasjonen og følge anbefalingene fra lokale og føderale myndigheter.»