Dermed får hun ikke muligheten til å forsvare tittelen fra fjoråret. Seieren i Kia Classic for ett år siden er også Tsengs siste seier, og verdenseneren har de siste månedene mistet sin posisjon som overlegen verdensener.

 

Forrige uke mistet hun også topprankingen, da formsterke Stacy Lewis vant sin andre turnering for året i RR Donnelley LPGA Founders Cup.

 

Tseng kunne ta tilbake enertronen med seier denne uken, men må nå pakke sakene. Hun forsov seg til onsdagens pro-am-runde, og ble i tråd med LPGA Tours policy dermed diskvalifisert fra turneringen.

 

– Jeg flau over å innrømme at jeg ikke følte meg vel i går kveld, og ved et uhell forsov meg og misset starttiden til pro-amen denne morgenen. Jeg gledet meg ekstremt mye til å konkurrere denne uken og forsvare tittelen i Kia Classic og vinne tilbake nummer 1-rankingen. Dette var en uheldig feilglipp av meg, og jeg ønsker å unnskylde meg til Kia, mine sponsorer og alle fans. Kia Classic er en av mine favoritturneringer, og jeg har så mange gode minner her i San Diego. Jeg kan ikke vente til å komme tilbake neste år, skriver Tseng i en pressemelding publisert på lpga.com.

 

Suzann Pettersen skal også spille denne uken. Hun har kommet seg etter forrige ukes jet-lag, da hun misset cuten i Arizona.

 

– Kroppen var ikke helt med etter returen fra Kina. Nå har jeg fått et par dager fri og kroppen føles bra. Jeg har også fått fysioteraoeut Fredrik Andresen på plass denne uka, noe som er bra timing, sier Tutta i en pressemelding.

 

Turneringsinfo Kia Classic