Det sier Morten Kimerud, en av eierne av Bamble Golfdrift i et intervju med NRK Telemark

 

– Hele mai og juni regnet nesten bort for oss np, folk kom sent i gang med å spille golf. Det var vått og kaldt. I juli og august ble ting normalt igjen, men vi klarte ikke å ta igjen det tapte, forklarer Kimerud.

 

Han mener det er for mange baner i forhold til etterspørselen i Norge. I følge NGFs årsrapport var det 112 152 medlemskap ved starten av året, fordelt på 183 klubber.

 

– Vi er fire stykker som eier Bamble golfdrift, og to av oss jobber hele sesongen. Vi er dermed litt fleksible på å ta ut lønn, ellers hadde det ikke gått, sier Kimerud.

 

Les også: Golf-Norge får nest minst i pengetilskudd

 

Generalsekretær i NGF, Tor-Anders Hanssen har ved flere anledninger pekt på at golf-Norge må jobbe aktivt for å få politikerne til å forstå golfens helsemessige betydning.

 

– Vi ønsker å bli behandlet på lik linje med alle andre idretter når det gjelder offentlig støtte. Vi holder personer i god fysisk aktivitet, uansett om de er 5 eller 75 år gamle. Akkurat den verdien tror jeg ikke norske politikere har sett.

 

En annen Telemarks-klubb, Grenland Golfklubb ble nylig begjært konkurs. Klubben har i lengre tid hatt problemer med å betjene lånet på drøye 6,5 millioner kroner, og fikk ikke den avtalen med banken de mente var nødvendig.

 

Torsdag kom imidlertid gladnyheten om at det ligger an til fortsatt golfaktivitet på Grenland GK. Torsdag kveld skal klubben samles for å diskutere opprettelse av ny golfklubb.

 

Les også: Stifter ny golfklubb

 

Grenland GK mistet sin status som et av Norges Golfforbund sine seks regionale kompetansesentra – klubber som skal fungere som «drivhus» for idrettslig virksomhet i regionen. NGF er for tiden på utkikk etter en erstatter for region sør-østlandet.

 

Les også: Forbundet leter etter RKS-erstatter