Etter å ha åpnet dagen på andreplass, to slag bak lederen Heather Young, skuffet Tutta med en avslutningsrunde på 73 slag, en over par søndag. Dermed falt hun til en en tiendeplass, tre under par og seks bak vinneren. Dette var forøvrig hennes femte topp ti-plassering for sesongen. Etter runden skrev hun på sin hjemmeside:.

– Tøff dag der ute i dag. Jeg hadde ikke noen bra følelse og klarte ikke å spille slik jeg ønsket. Det er dumt, for jeg føler at svingen sitter. Uansett var det veldig bra å være her i Rio De Janeiro, og jeg er sikker på at turneringen kommer til å vokse i fremtiden. Neste stopp Orlando!

Vinneren ble til slutt colombianeren Maria Jose Uribe som startet dagen tre slag bak lederen, men avsluttet med en knallsterk runde på seks under par som ingen klarte å matche. Australieneren Lindsey Wright endte på andreplass, ett slag bak mens svenske Maria Hjorth endte ytterligere ett bak på syv under. Young som ledet etter første runde falt til en delt fjerdeplass etter å ha avsluttet med en runde på par. 

Neste turnering på programmet på LPGA-touren er ShopRite LPGA Classic, som spilles fra tredje til femte juni. Her konkurrerer spillerne om en samlet premiesum på 1,5 millioner dollar, omlag 8,2 millioner kroner. 

 

Runde 1

Med forrige ukes seier i New Jersey friskt i minne fortsetter den Tutta denne uken der hun slapp. LPGA-touren er denne uken innom Brasil, og etter første runde ligger den nybakte verdenstoeren på andreplass i HSBC Brazil Cup.

Heather Young fra USA er i ledelsen med en åpningsrunde 66 slag, seks under par. To slag bak deler australieneren Lindsay Wright andreplassen med Suzann Pettersen på fire under (68). Det er jevnt i toppen og 16 spillere ligger seks slag eller færre bak teten. Der finner vi blant annet svenske Maria Hjorth på syvendeplass (-2), og Christie Kerr som i forrige helg spilte matchfinale mot Tutta på 16. plass (E).

Forrige ukes seier var Tutta sin første på touren siden hun vant CN Canadian Women’s Open i september 2009, og skulle hun vinne helgens turnering vil det bli hennes første seier i en slagturnering siden da. 

– Ble 68 slag i dag. Jeg spiller bra og føler jeg kan klare enda flere birdies i morgen. Spiller kl. 10.09 imorgen med (Heather) Young og (Lindsey) Wright, skrev hun på sin hjemmeside etter runden.

Dette er tredje gang turneringen avvikles på Itanhanga Golf Club i Rio de Janeiro. 30 spillere konkurrerer gjennom kun 36 hull med en premiepott på 720 000 dollar. Førstepremien er på 108 000 dollar, omlag 590 000 kroner.