Det melder VG Nett, som er til stede i Liverpool. 

Krangelen skal ha startet da kraftig vind gjorde at ballen ikke ble liggende stille da Tutta skulle slå. Tutta var en av de tidlige starterne fredag morgen, og rakk å gå de to første hullene på par, før hun måtte ty til dommerhjelp på det tredje hullet.

 – Jeg nekter å spille mer!, sa Tutta, melder VG Nett.

Tutta fikk umiddelbar støtte av sine medspillere. Dommeren som først var på stedet ønsket at spillet skulle fortsette, men da dommer nr. 2 ble kalt inn ble spillet avbrutt etter at spillerne droppet baller på green for å vise at vinden tok dem.

Les også: Tutta og Skarpnord på etterskudd

Spillerne har markert sine baller, og er klare til å fortsette der de slapp når forholdene tilsier det. Det er ingen selvfølgelighet at det blir med det første. Senere i dag er det meldt vind opp mot 18 meter per sekund.

LPGA-touren var ute med ny informasjon kl. 15 norsk tid. Der ble det bestemt at scorene fra andre runde, derav Tuttas to innledende par blir strøket.

– Det ville være urettferdig overfor utøverne å ikke stryke de scorene fra den gjeldende runden, heter det i pressemeldingen fra arrangøren.

Dersom været tillater det, vil det spilles 36 hull lørdag.