Dette blir hennes første turnering siden CME Group Championship 23. november og Tutta står på startstreken med ny sving. Tutta avsluttet i fjor høst sitt seks år lange samarbeid med David Leadbetter. Hun har siden midten av november jobbet med Butch Harmon, treneren til blant annet Phil Mickelson og Rickie Fowler.

 

Tutta sa til Norsk Golf i november at hun ikke skal bygge opp svingen fra «scratch», og ønsker først og fremst vil forbedre slagene fra 120 meter og inn. Til tross for en seierløs 2014-sesong toppet hun greentreffstatistikken. Hun syntes det likevel ikke lot seg omsette i nok birdies.

 

– Den største forskjellen på svingen min etter svingendringene blir at jeg ikke slår like bratt ned på ballen. Jeg vil få en mer nøytral og forutsigbar ballbane, spesielt med wedgene. Alle slag fra 120 meter og inn blir veldig viktig om jeg skal løfte meg et nytt nivå, sier Tutta.

 

Pettersen, som neste uke runder sin 400 uke (!) blant topp-10 på verdensrankingen, startet fjoråret ranket som nummer to i verden. Nå har hun falt til 5. plass, og trenger plasseringer høyt på leaderboardet de første turneringene for å ikke falle ytterligere på rankingen.

 

– 2015 blir en sesong der det sportslige står i fokus og som legger grunnlaget for OL i Rio. For egen del blir det viktig å finne godfølelsen og konkurranseformen, sier Tutta i en pressemelding.

 

Verdensrankingen beregnes ut fra de to siste års resultater, hvilket betyr at Tuttas imponerende 2013-sesong med fem seiere inkludert en majortriumf snart ikke lenger vil teller på hennes rankingpoeng.

 

– Jeg tenker ikke så mye på verdensrankingen, men målet er fortsatt å bli nummer en i verden. Skal man bli det er det bare å se oppover. Jeg starter sesongen i utfordrerposisjon som nummer fem, men vet at dersom jeg gjør jobben er det fullt mulig å nå målet i løpet av 2015, sier Tutta.

 

 

Topp-10 på Rolex Rankings ser i skrivende stund slik ut:

 

1. Inbee Park – 9,98

2. Lydia Ko – 9,44

3. Stacy Lewis – 9,00

4. Shanshan Feng – 6,51

5. Suzann Pettersen – 6,37

6. Michelle Wie – 6,03

7. Hyo-Joo Kim – 5,78

8. So Yeon Ryu – 5,66

9. Karrie Webb – 5,22

10. Lexi Thompson – 5,01

 

Dette blir den første utgaven av Coates Golf Championship, og er også første gang på over ti år at startskuddet for LPGA-sesongen går i Florida.

 

Tutta slår ut klokken 18.15 norsk tid onsdag i ball med Lexi Thompson og Cristie Kerr. Turneringen sendes direkte alle fire runder på Viaplay.