Tutta avsluttet med en runde på par (72), etter en stabil runde som fort kunne vært lavere hadde det ikke vært for en dobbelbogey på hennes tredje hull. Oslo-jenta startet dagen fem slag bak teten, og med birdie på det andre hullet øynet man et ørlite håp om at hun kunne nærme seg toppen. Da hun fulgte opp med dobbelbogey umiddelbart var hun imidlertid ute av det. Med 14 par og en birdie på de siste 15 hullene kom hun seg tilbake til even for dagen, og med en totalscore på -4 ble marginen opp til vinneren til slutt på fem slag.

 

Yani Tseng startet dagen i delt ledelse med svenske Karin Sjödin, men de skuffet med henholdsvis +1 og +2 på sine avslutningsrunder. Spesielt overraskende var det at Tseng sviktet da det gjaldt som mest. Før Kraft Nabisco Championship hadde hun vunnet tre av de fem turneringene hun har spilt i år.

 

Til slutt ble det omspill på sør-koreanerne Sun Young Yoo og I.K. Kim. Denne duellen gikk Young seirende ut av, og dermed kunne hun juble for sin andre LPGA-tittel noensinne og sin første majorseier.

 

– Jeg tenkte aldri på å vinne i dag, for jeg ville ikke forvente meg for mye, og jeg ønsket ikke å skuffe meg selv. Men jeg er visst bedre enn jeg trodde. Ord kan ikke beskrive hvordan jeg føler akkurat nå, sa Young i presseboksen etter runden.

 

For verdensener Tseng var det vanskelig å skjule skuffelsen. På et tidspunkt hadde hun falt tre slag bak teten på sisterunden, men da hun stod over sin birdieputt på den siste greenen var hun bare slaget bak. 

 

– Jeg var sjokket over at jeg ikke klarte å senke den putten. Men jeg gjorde mitt beste igjen. Jeg avsluttet sterkt, men det var en dag det ikke helt klaffet, men jeg ga 100 prosent der ute. Jeg følte ikke at jeg spilte dårlig i dag, jeg trengte bare litt flaks på noen putter. Jeg er skuffet, men det er ikke verdens undergang. Jeg kommer tilbake neste år og skal forsøke å vinne denne turneringen, sa Tseng.

 

Nå venter en pause på drøye to uker på LPGA-touren. LPGA LOTTE Championship slår i gang på Oahu på Hawaii 18. april.

 

 

Runde 3

Suzann Pettersen leverte årets laveste runde, og klatret hele 36 plasser under «moving day» av Kraft Nabisco Championship torsdag.

Med en knallsterk tredjerunde på seks under par (66), er Tutta nå oppe på 12. plass i turneringen, og kan dermed kjempe om en topplassering igjen. Runden var hennes laveste så langt i år, og var spesielt imponerende med tanke på den sterke vinden som ga store deler av feltet problemer.  Hennes feilfrie scorekort bestod av seks birdies og resten par, og var dagens laveste score på Mission Hills-banen. Med birdie på det siste hullet, avsluttet hun nok dagen med en ekstra god følelse, og kan forhåpentligvis levere en ny spurt søndag.

 

– En solid 66 i dag. Glad for å være ferdig, deilig å kunne sitte med føttene høyt mens vinden pisker der ute, skrev Tutta på sin Twitter-konto etter runden. På det tidspunktet var store deler av feltet fortsatt ute på banen.

 

Runden tok Tutta fra +2 til -4 sammenlagt, og hun har nå fem slag opp til teten. Her er det Sveriges Karin Sjödin som har gitt Yani Tseng selskap i toppen. 

 

– Jeg prøvde for hardt på back nine, jeg hadde ikke så god kommunikasjon med caddien min og slo noen forferdelige slag der ute. Men jeg ga ikke opp. Jeg forsøkte å fortsette å smille, det er mange fans der ute og jeg er veldig  glad for all støtten fra det store publikummet, sa Tseng til lpga.com etter runden. Hun gjorde ukarakteristisk fire bogeys for dagen.

 

Lederscoren gikk kun fra -8 til -9, og dermed er Tutta fem slag nærmere toppen enn da hun startet dagen. Vi minner om at hun i fjor spiste opp et forsprang på ni slag på Na Yeon Choi under avslutningsrunden av Safeway Classic, for å klatre helt til topps i turneringen.

 

Å be om det samme søndag blir nok hakket for drøyt med tanke på kvaliteten på spillerne foran henne, men klarer hun å starte med noen tidlige birdies skal man aldri si aldri. Årsbeste så langt for Tutta er 12. plassen hun fikk i forrige ukes Kia Classic.

 

Runde 2

Etter halvspilt Kraft Nabisco Championship befinner Suzann Pettersen seg hele ti slag bak lederen Yani Tseng.

Suzann Pettersen har til gode å spille en turnering denne sesongen hvor hun har unngått å gå en runde på over par. Dessverre fortsatte denne statistikken fredag.

 

Med en dobbelbogey, to bogeys og to birdies ble det to over par for dagen (74). Dermed er hun nå også to over par sammenlagt i turneringen, og falt fra 32. til 48. plass.

 

Det bør ikke komme som noe stort sjokk hvem som klatret til toppen av leaderboardet under andrerunden på Mission Hills. Yani Tseng leverte sin andre strake 68-runde, og med -8 totalt tar hun med seg en ledelse på ett slag til Haeji Kang fra Sør-Korea til «moving day» lørdag.  Tseng var misfornøyd med torsdagens 68-runde, men var mye mer tilfreds med fredagens tilsvarende score.

 

– Jeg synes dagen i dag var mye bedre enn i går. Jeg hadde mer energi, og følte at fokuset mitt var bedre. Jeg slo veldig stabilt i dag. Jeg tok vare på mulighetene mine der ute. Alt stemte, og jeg er glad jeg avsluttet fire under for dagen, sa Tseng til lpga.com etter runden.

 

Asiatene dominerer i toppen med ni av de 12 øverste plassene på leaderboardet. Av disse er syv av dem sør-koreanere. Beste skandinav er svenske Karin Sjödin på delt 5. plass.

 

 

Runde 1

Suzann Pettersen ligger seks slag bak teten etter åpningsrunden av årets første majorturnering.

Torsdag tok Tutta fatt på Kraft Nabisco Championship på Mission Hills i California, og etter å ha åpnet med en runde på par, 72 slag, deler hun 32. plassen.

 

Etter tre birdies og resten par etter 11 spilte hull lå hun og knivet helt øverst på leaderboardet, men klarte dessverre ikke å holde det solide spillet gående ut runden. Med tre bogeys fra det 12. til det 15. hullet falt hun raskt tilbake igjen. Om hun klarer å luke ut bogeyene, er det i aller høyeste grad potensiale for Tutta til å score lavt. Tutta er blant de lengstlående på touren, men gjorde bare ett av de fire par 5-hullene. Da er det derimot viktig at hun treffer fairway fra tee. Torsdag traff hun kun 5 av 14 fairways på sine utslag.

 

Det er sør-koreaneren Amy Yang som har gått opp i tet men en runde på seks under par (66). Det gir henne en ledelse på ett slag til australieneren Lindsey Wright. På tredjeplass ligger verdensener Yani Tseng og lurer på fire under par. Den 23 år gamle taiwaneseren legger listen høyere enn noen anne,  og var skuffet over seg selv til tross for at hun bare er to slag bak teten.

 

– I dag var jeg virkelig skuffet fordi jeg slo ikke så mange gode slag, og ikke så mange birdiemuligheter der ute. Jeg slet med lengdekontrollen på andreslagene mine, det er derfor det ikke ble så mange birdiemuligheter. Men med fire under par er jeg fortsatt på den første siden av leaderboardet. Jeg er glad for at det bare er den første dagen av turneringen. Jeg elsker denne banen, og den er i fantastisk stand. Jeg ser frem til å gjøre så mange birdies som mulig her de neste tre dagene, sa en offensiv Tseng til lpga.com etter runden.

 

Suzann Pettersen tar fatt på sin andre runde kl. 17.28 norsk tid. Turneringen vises i fra kl. 00.30 til 03.30 på Viasat Golf.