Etter at fredagens runde ble bokstavelig talt avblåst, var det duket for andrerunde på Royal Liverpool lørdag. 

Suzann Pettersen og Marianne Skarpnord befant seg på henholdsvis tre og fire over par etter første runde, og tok sikte på å komme seg under par i andrerunden. I stedet falt de ytterlige tilbake. Det skulle bli skjebnesvangert.

Tuttas fem bogeys og to birdies tok henne tilbake til syv over par for turneringen. Dermed misset hun cuten med to slags margin.

Også Marianne Skarpnord endte syv over par sammen med Tutta på delt 78. plass, etter å ha levert runder på 75 og 76 slag.

Dette var Suzann Pettersens første missede cut på LPGA-touren for sesongen, og hennes første missede cut siden CN Canadian Women’s Open i august i fjor. Dessuten var det hennes første missede cut i en major siden British Open for tre år siden.

Det er sør-koreaneren Jiyai Shin som leder etter halvspilt turnering. Med en knallsterk andrerunde på åtte under par har hun bygget seg en ledelse på fem slag til sin «landsmann» Inbee Park. Den 15 år gamle amatøren Lydia Ko forstetter å imponere, og deler 6. plassen på en under par.

– – – – – – –

 

Runde 1

Suzann Pettersen må jobbe for å klare cuten i Ricoh Women’s British Open. Hun og Marianne Skarpnord ligger på hver sin side av cutstreken.

Ukens turnering er årets siste mulighet til å vinne en major for Suzann Pettersen. Etter å ha levert solid spill i årets tre første majorer med 15. plass i Kraft Nabisco Championship, 2. plass i LPGA-mesterskapet og 9. plass i U.S. Open, er hun nå nede på 74. plass etter første runde på Royal Liverpool.

Tutta fikk en god start på dagen med birdie allerede på det første hullet, men med tre bogeys og ytterlige birdie på de neste åtte hullene rundet hun på en over par. 

Oslo-jenta slet fra tee, og ble etterhvert hardt straffet for å bare treffe fem av 14 fairways på sine utslag i løpet av runden. Det resulterte i bare ti greentreff.

Back nine startet med en lei dobbelbogey, og med to bogeys og en birdie til på scorekortet, signerte hun til slutt for en skuffende 76-runde, fire over par. Spesielt var det par 5-hullene som ødela, der hun blant annet gjorde en dobbelbogey og en bogey.

Med +4 ligger hun slaget bak cutstreken og de 19 spillerne som deler 55. plassen. En av dem er Marianne Skarpnord, som spiller sin første major for året. Skarpnord er kvalifisert til turneringen gjennom sin topp 25-ranking på Ladies European Tour.

Med en dobbelbogey, fire bogeys og tre birdies, fikk hun en marginalt bedre start enn Tutta.

I ledelsen er det dobbelt sør-koreansk, med Haeiji Kang og So Yeon Ryu i delt ledelse. De unge amatørene imponerer også i toppen: 16 år gamle Charley Hull (England) er oppe på delt tredjeplass, ett slag bak, mens 15 år gamle Lydia Ko følger slaget bak der igjen på delt 12. plass.

Der ligger også Yani Tseng, som tar sikte på å skrive historie ved å bli den første spilleren som vinner den samme majoren tre ganger på rad.

NB! For en gang skyld har du muligheten til å følge kvinnene live på TV. Viasat Golf sender fra kl. 14 til 18.