Etter torsdagens svake åpningsrunde var Suzann Pettersen avhengig av en lav score for å komme seg videre i årets siste majorturnering. Det klarte hun, såvidt det var.

For det var med minst mulige margin at Oslo-jenta unngikk å misse cuten for femte gang denne sesongen. Etter +4 torsdag ble det +1 fredag, på de ondulerte greenene ved Genfersjøens bredd ble det mange putter. 36 på torsdag, 35 på fredag. Da Tutta leverte inn scorekortet lå hun an til å få fri lørdag og søndag. Men utover kvelden snek cut-grensen seg opp til +6, dermed klarte hun seg såvidt det var.

Solheim Cup neste

Dersom en ser på resultattavla med neste ukes Solheim Cup i tankene, kan det se ut til å bli en jevn batalje mellom USA og Europa. For selv om USA er store favoritter, virker europeerne å ha funnet formen. Morgan Pressel ligger på andreplass, ni under par, mens Lexi Thompson er nest best av Solheim Cup-deltagerne med -4. Men både Karine Icher, Charley Hull og Sandra Gal leverer bra i Frankrike. 

Så får vi krysse fingrene for at Tutta får fjernet rusten, og at villdyret våkner slik det pleier å gjøre når Europa møter USA annethvert år. Evian Masters kommer hun ikke til å vinne denne gang.