– Vi kan ikke drive slik år etter år, konkluderer styreleder Bjarne Kihle overfor Tønsbergs Blad torsdag.

 

Det har vært en tung golfsesong for flere av golfklubbene i Vestfold. En sen vinter og isbrann da snøen først begynte å smelte, gjorde at sesongen kom i gang smertefullt sent flere steder.

 

Hos Vestfold Golfklubb startet sesongen i fjor i mars. I år måtte de vente helt til juni måned, hele to og en halv måned etter. Dermed mistet de også verdifulle greenfeeinntekter fra tilreisende fra hovedstaden. Mange i Oslo har hytte i nærheten av golfbanen på Vear.

 

Og da banen først åpnet var banen i langt dårligere stand enn hva som har vært normalen for en av Norges eldste golfklubber.

 

Styreleder Kihle forteller til Tønsberg Blad at klubben har sett seg nødt til å ta drastiske grep for å kutte kostnadene. De har permittert daglig leder Knut Gran, og vurderer videre permitteringer.

 

Kostnadskuttene gjør at Vestfold Golfklubb styrer mot røde tall på bunnlinjen på mellom 600 000 og 800 000 kroner.

 

Hovedårsaken til mørketallene er likevel nedgangen i medlemsmassen.

 

– Den viktigste årsaken er medlemssvikten klubben opplever. Vi hadde rundt 1675 medlemmer, og nå er antallet under 1300. Det er en ganske betydelig nedgang, sier Kihle til Tønsbergs Blad.

 

Han sier klubben likevel kommer til å håndtere underskuddet, og regner med at de som er permittert i løpet av vinteren kan tas inn igjen til sesongstart 2014.