Det var duket for en spennende avslutning på turneringen, da Joakim Mikkelsen lå på 27. plass og akkurat innenfor kval-grensen før runden startet.

I tøffere forhold med mye vind og vanskelige flaggplasseringer holdt Mikkelsen stand, og leverte sin nest beste runde denne uken.

 

Med 70 slag på sisterunden endte han totalt to under par, og delt 21. plass. Dermed fortsetter han å levere varene på amerikansk jord.

– Joakim leverte en god runde i dag med fire birdies, 12 par og to bogeys. Han hadde flere gode muligheter, så scoren kunne raskt ha vært bedre, sier caddie og far Ståle Mikkelsen til joakimmikkelsen.com.

 

Andresteget spilles om en måned, enten fra 12. til 15. november i Texas, eller fra 19. til 22. november i Florida, California eller Mississippi.

 

Nytt av året er at Q-School ender med kort til Web.com Tour, USAs ekvivalent til Challenge Tour hjemme i Europa. Dermed er det slutt på Askeladden-historiene, der ukjente spillere plutselig kan være i selskap med verdens beste golfere.

Mikkelsen slapp i år og spille pre-kval, slik han måtte gjøre i fjor. Da var han en av bare fem spillere som gikk hele veien fra pre-kvalet til finalesteget. En av de andre var forøvrig svenske Henrik Norlander, som fikk kortet til PGA-touren. Mikkelsen imponerte gjennom hele Q-School, men fikk det aldri til å stemme i finalesteget. Dermed ble det en begrenset kategori på Web.com Tour, hvor han bare fikk spille to turneringer. Med få muligheter til å prøve seg, dro han raskt tilbake til Europa for å konkurrere på Challenge Tour.

 

Norsk Golf gratulerer med avansement!

 

 


 

Runde 3

 

Joakim Mikkelsen ligger akkurat innenfor kvalgrensen før siste runde av det første Q-School-steget i Texas.

 

Fredag kveld skal det avgjøres om Joakim Mikkelsen får fortsette sin jakt på en plass i neste års Web.com Tour. Drammenseren deler 27. plassen sammen med fem andre spillere når en runde gjenstår, og det er topp-30 som avanserer til neste steg. Det er med andre ord duket for en spennende avslutning.

Mikkelsen måtte torsdag ta til takke med en runde på par, i det som beskrives som en runde «helt på det jevne» på hans hjemmeside. Til slutt ble det tre birdies og like mange bogeys.

 

– Han spilte god golf i dag. Litt rusk på bogeyhyllene, men redder også inn noen. Alt i alt en runde på det jevne, oppsummerer Mikkelsens far og caddie for anledningen, Ståle til joakimmikkelsen.com.

Mikkelsen tar fatt på sisterunden klokken 15:20 norsk tid.

 


 

 

 

Runde 2

 

Joakim Mikkelsen løftet spillet betraktelig, og er på riktig side av kvalgrensen etter halvspilt førstesteg av Q-School-kvalifiseringen i USA.

 

Etter å ha åpnet turneringen med 75 slag og 46. plass, ble det en langt bedre andrerunde for Joakim Mikkelsen i Texas onsdag. I lettere værforhold kom han godt i gang for andre dag på rad, og var to under par etter tre hull. Mikkelsen, som startet runden på back nine, dro på seg dagens første bogey på det 17, hans 8. for dagen, men kontret umiddelbart med birdie hullet etter.

 

Med to strake bogeys rett etter runding var han tilbake på par for dagen. Heldigvis tok det ikke lang tid før to nye birdies fikk ham tilbake til tre to under.

 

På det siste hullet skulle han få en deilig avslutning. I følge Mikkelsens hjemmeside senket han en meget lang birdieputt. Dermed snek han seg inn på 60-tallet for dagen.

 

– Alt i alt så er Mikkelsen nå godt med, og stemningen var betraktelig bedre etter dagens runde, skriver joakimmikkelsen.com.

 

Det er de 30 beste som kvalifiserer seg denne uken. Mikkelsen deler nå 29. plassen på par sammenlagt, 12 bak lederen Zecheriah Potter.

 

 


 

 

Runde 1

 

Joakim Mikkelsen fikk ikke den starten på årets Q-School han ønsket seg.

 

Mikkelsen tok tirsdag fatt på det første steget av Web.com Tour-kvalifiseringen i Lewisville, Texas, der 71 spillere kjemper om 30 plasser til andresteget om en måned.

 

Etter første runde på The Lakes at Castle Hills deler Mikkelsen 46. plassen, etter en noe skuffende runde på tre over par (75).

 

Han har dermed tre slag opp til den viktige topp-30-plasseringen. Casey Clendenon leder med ett slag, etter en imponerende runde på seks under par.

 

I følge Mikkelsens hjemmeside startet drammenseren bra og var to under par allerede etter fire hull. Dessverre skulle en trippelbogey på hull seks annulere den gode starten.

 

Han misset green etter en dårlig lie, brukte to chipper og deretter tre putter. Med ny bogey på det 8. var han plutselig +2 etter halvspilt runde.

 

Joakimmikkelsen.com rapporterer om tøffe forhold på en våt bane, med mye vind og regn.

 

Mikkelsen fikk sin tredje og siste birdie for dagen på hull 12. De to siste bogeyene på runden beskrives som «greie». På det ene par 4-hullet hadde han 225 meter igjen etter en god drive, hvilket sier sitt om hvor tung banen spiltes.

 

Mikkelsen starter sin andre runde klokken 15.30 norsk tid onsdag.

 

 

Før turneringen

 

Tirsdag tar Joakim MIkkelsen fatt på Q-School i USA for andre år på rad. I år er for første gang spillerett på PGA-touren ikke lenger den store gulroten.

 

Nytt av året er nemlig at Q-School ender med kort til Web.com Tour, USAs ekvivalent til Challenge Tour hjemme i Europa. Dermed er det slutt på Askeladden-historiene, der ukjente spillere plutselig kan være i selskap med verdens beste golfere.

 

Tirsdag går starskuddet for det første steget på The Lakes at Castle Hills i Lewisville, Texas. Av feltet på 71 spillere, vil de 30 beste etter fire runder gå videre til det andre steget om en måned. Dette er 11 plasser mer enn i fjor. Det vil ikke settes noen cut.

 

Mikkelsen slapp i år og spille pre-kval, slik han måtte gjøre i fjor. Da var han en av bare fem spillere som gikk hele veien fra pre-kvalet til finalesteget. En av de andre var forøvrig svenske Henrik Norlander, som fikk kortet til PGA-touren. Mikkelsen imponerte gjennom hele Q-School, men fikk det aldri til å stemme i finalesteget. Dermed ble det en begrenset kategori på Web.com Tour, hvor han bare fikk spille to turneringer. Med få muligheter til å prøve seg, dro han raskt tilbake til Europa for å konkurrere på Challenge Tour.

 

Drammenseren har starttid kl. 16.30 norsk tid sammen med Dustin Garza og Armando Favela. Han beskriver banen i sin ukentlige blogg her på norskgolf.no  som lang og krevende, men også rettferdig. I fjor var banen den med høyest score av alle banene som ble spilt i første steg av Q-School.

 

– Forberedelsene har gått fint, bortsett fra en liten timeout i form av matforgiftning i forrige uke. Jeg ble heldigvis ikke satt ut av i spill i mer enn et par dager, og det ser ikke ut til at dette har hatt noen nevneverdig innvirkning på spillet heller, konstaterer han.

 

Les også: 40 000 hyllet Mikkelsen