Fredag braker Solheim Cup løs på Des Moines GC i USA. Der skal Europa forsøke å vinne for andre gang på rad på amerikansk jord og ta tilbake trofeet som de mistet under forrige Solheim Cup i Tyskland i 2015.

Den turneringen ble preget av den kontroversielle hendelsen hvor Suzann Pettersen straffet Alison Lee for å plukke opp en putt før hun hadde «fått» den. Det bidro til at Tutta og hennes partner Charley Hull vant matchen, og Europa tok med seg en formidabel ledelse til de avsluttende singel-matchene.

Tutta hadde støtte av regelboken, men der stoppet også mye av støtten. Hendelsen fyrte opp det amerikanske laget, som slo tilbake på ettermiddagen med tidenes opphenting i Solheim Cup. 

Denne uken passer vi på å ha én spiller i hver gruppe som har ansvar for å gi bort putter. Det er sånn vi kan unngå lignende kontroverser.

Juli Inkster

Tutta stod hardnakket på sitt og insiserte på at hun ikke hadde gjort noe galt, men la seg i ettertid langflat og beklaget hendelsen.

Denne uken blir det spennende å se hvor god hukommelse det amerikanske publikummet har. Under tirsdagens pressekonferanse i Iowa kom USAs kaptein med en klar oppfordring til tilskuerne.

– Hvis noen kan takle det, så er det Suzann, men jeg håper ikke publikum plager henne. Jeg håper de respekterer henne, sier Inkster, som ikke tror at det kommer til å bli noe stort problem, sier Inkster, i følge Sky Sports.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Juli Inkster sier hun har lært av hendelsene i Solheim Cup i 2015. (Foto: Getty Images)

– Det var to år siden. Vi har gått videre, og jeg er sikker på at hun har gått videre også. Jeg tror ikke det kommer til å påvirke Suzann, sier Inkster, som forteller at hun har lært av hendelsen i Tyskland i 2015.

– Denne uken passer vi på å ha én spiller i hver gruppe som har ansvar for å gi bort putter. Det er sånn vi kan unngå lignende kontroverser.