Tiger Woods var så overlegen i tre og en halv runde på Torret Pines, at det ikke hadde noe å si hvordan han spilte mot slutten. Etter at lørdagens tredjerunde ble forskjøvet på grunn av tåke, måtte spillerne fullføre fjerderunden mandag. Med fem hull igjen å spille hadde Woods bygget seg opp en åtte slags ledelse. Så mistet han både konsentrasjonen og tålmodigheten med det trege spillet, men da var seieren allerede i boks. Da mandagens 11 hull var ferdigspilt hadde Woods brukt tre timer og 45 minutter.

 

Til tross for to bogeys og en dobbelbogey den siste timen, avsluttet Woods med en 72-runde, noe som var nok til en seier med fire slags margin.

 

– Jeg er henrykt over måten jeg spilte hele uken. Jeg slo ballen bra – gjorde stort sett alt bra og ga meg selv en fin liten hvilepute. Jeg gjorde noen feil mot slutten, men alt det gode spillet mitt tidligere gjorde at jeg hadde råd til å gjøre de feilene, sa en smilende Woods etter runden.

 

Seieren var hans 75. i PGA Tour-sammenheng, syv bak rekorden som holdes av Sam Snead.

 

Woods vant turneringen for syvende gang, og satte samtidig PGA Tour-rekorden for flest seiere på samme bane med åtte, inkludert hans forrige majorseier i U.S. Open i 2008. Torrey Pines er et offentlig anlegg, men det er ikke noen tvil om at Tiger «eier» banen.

 

– Jeg vet ikke om noen kunne slått ham denne uken. Han har definitivt funnet spillet sitt, sa Nick Watney, som aldri kom nærmere enn fem slag bak Woods.

 

Dette var den 23. gangen Woods har vunnet med minst fire slag på PGA-touren. Regjerende mester Brandt Snedeker (69) og Josh Teater (69) delte andreplassen. Watney rundet av med 71 og delte fjerdeplassen med Jimmy Walker.

 

Seieren var et klart signal fra Woods, etter at han misset cuten forrige uke i Abu Dhabi. Dette var andre gang i karrieren Woods vant sin neste turnering rett etter en misset cut, men dette var første gang det har skjedd uken etter. De gangene Woods har innledet PGA Tour-sesongen med seier på Torrey Pines, har han aldri vunnet færre en fire ganger i løpet av året. Men 2013 vil nok uansett ikke regnes som en ordentlig suksess før han gjør slutt på majortørken.

 

– Jeg tror han ønsket å sende en melding til oss andre. Noen ganger må man finne forskjellige måter å motivere seg på. Det har vært så mye snakk om Rory McIlroy til Nike. Jeg tror det kan ha noe med det å gjøre, var Hunter Mahans forklaring på hvorfor Tiger virket like innbitt som i gamle dager denne uken.

 

Mandagens avslutningsrunde illustrerte ikke bare Woods sin dominans, men også hvordan sakte spill er et stadig økende problem på PGA-touren.

 

– Det ble litt stygt mot slutten. Jeg mistet tålmodigheten med det sakte spillet, og mistet konsentrasjonen litt.

 

Neste turnering på PGA Tour-programmet er Waste Management Phoenix Open som slår i gang torsdag. For Tiger sin del ser ikke neste turnering til å bli før 20. februar, når WGC-Accenture Match Play Championship slår i gang i Arizona.

 

Høydepunkter 4. runde

 

 

 

 

 

Høydepunkter Tiger Woods

 

 

 

 

(Trykk på de to pilene ved siden av volum-tegnet for å gå i fullskjermmodus)

 

 


 

Runde 3 og 4

 

Tiger Woods dominerer i sin første PGA Tour-turnering for sesongen. (SE VIDEO)

 

Etter at lørdagens tredjerunde ble utsatt på grunn av tåke, måtte spillerne gjennom en og en halv runde søndag på Torrey Pines i California. 

 

Selv om det tidlig på dagen var klart at turneringen ikke kom til å bli avgjort på søndag, sørget Tiger Woods for at den i praksis ble det uansett.

 

Da Tiger hullet ut for par på det 7, hadde han bygget seg opp en ledelse på seks slag på Brandt Snedker og Nick Watney, og ser dermed ut til å spasere inn til karrierens åttende seier på Torrey Pines – en bane som virkelig kan beskrives som Tigers lekegrind.

 

– Alt vi kan gjøre i morgen er å gå ut der og kanskje få ham til å tenke litt, og se hva som skjer derfra, sier Nick Watney om de smale mulighetene til å ta igjen Tiger. Heller ikke Brandt Snedeker var særlig optimistisk.

 

– Vi har en kar på toppen av leaderboardet som ikke liker å gi opp ledelser, sa fjorårets vinner til pgatour.com etter runden.

 

Snedeker rakk å spille 13 hull av finalerunden, og Watney spilte 8. De er begge 11 under par. Woods på sin side spilte 25 hull søndag. Han startet fjerderunden med en to slags ledelse, og tredobley den før mørkets teppe la seg over Torrey Pines.

 

– Det var en lang dag. Jeg spilte virkelig bra i dag. I det store og det hele er jeg fornøyd med hvordan jeg bygde opp ledelsen, sier Tiger Woods. Han sier det er kombinasjonen av alle deler av spillet hans som har gitt ham ledelsen.

 

– Jeg driver bra, slår jernene bra, og chipper og putter bra. Vel, jeg har slått gode putter, men mange av dem har ikke gått i.

 

Tiger har tilsynelatende hatt stålkontroll over svingen sin gjennom hele uken. Store deler av hans birdier har vært korte tap-in-putter, og flere ganger har han nesten sunket sine innspill med de korte jernene i hånden.

 

Og det er forståelig at Senedeker og Watney ikke er de største optimistene før mandagen: av de 54 gangene Tiger har ledet på PGA-touren før siste runde, har han vunnet 49 av dem. De gangene han har hatt ledelsen på egen hånd har han bare tapt to ganger – for Y.E. Yang i PGA Championship i 2009, og Ed Fiori i Quad City Classic da Tiger var rookie i 1996.

 

 

 

 

 


 

Runde 2

Tiger Woods ligger an til å ta sin åttende seier på Torrey Pines etter en kanonrunde fredag. (SE VIDEO)

 

Tiger Woods leder med to slag, har vunnet 74 ganger på PGA-touren, og syv ganger på Torrey Pines tidligere. De neste syv spillerne på leaderboardet har til sammen null seiere på PGA-touren.

 

Etter halvspilt turnering på Torrey Pines kan man trygt si hvem som er favoritten til å vinne Farmers Insurance Open.

 

Seks birdies, en eagle og en bogey ble oppskriften for Woods, som fulgte opp sin innledende 68 med en knallsterk 65-runde fredag. Det var dagens laveste score, sammen med Erik Compton og Rickie Fowler.

 

– Det føles bra akkurat nå. Jeg leder turneringen, og jeg slo bra slag hele veien, sa Tiger Woods som leder på 11 under par. 

 

Nøkkelen til spillet hans var solid driving. Det gjorde at han kunne angripe par 5-hullene med jernkøller, og på det ene par 5-hullet slo han seg inn på to med et åtterjern. Totalt gikk han par 5-hullene på fem under for dagen.

 

To slag bak Woods ligger Billy Horschel, som måtte tilbake til Q-School for å få PGA Tour-kortet for 2013.

 

– Det var en bra dag, og jeg gleder meg til i morgen – jeg får spille med Tiger. Jeg fant ut av det da jeg tappet i for par på det siste. Jeg visste at han ledet og jeg var på andreplass. Så ja, det gleder jeg meg til, sier Horschel.

 

Fjorårsvinneren og lederen før gårsdagens runde, Brandt Snedeker hadde en tung dag på jobb, og falt ned til en delt 31. plass med en 75-runde. Phil Mickelson er fortsatt rusten tidlig i sesongen, og klarte cuten med et nødskrik på en under par.

For Tiger sin del fortsetter jakten på Sam Snead som mestvinnende spiller på PGA-touren noensinne. Tiger passerte i fjor Jack Nicklaus sine 73 seiere, og er nå bare åtte bak Snead.

 

 

 

 

 

 


 

 

Runde 1

 

Brandt Snedeker og koreaneren K.J. Choi deler ledelsen etter første runde av Farmers Insurance Open. Tiger Woods er tre slag bak i sin første PGA-turnering for året. (SE VIDEO)

 

Fjorårets FedEx Cup-vinner og regjerende mester på Torrey PInes, Brandt Snedeker noterte en bogeyfri syv under par-65 på Torrey Pines’ North Course, mens Choi gjorde birdies på tre av sine fire siste hull på den vanskeligere South Course i sin 65.

 

Duoen tar med seg en ett slags ledelse på en stor gruppe spillere – Adam Hadwin, Josh Teater, Luke List, Billy Horschel, Charles Howell III, Mike Weir, Scott Stallings og Ross Fisher, til fredagens andrerunde.

 

Som vanlig er dog de fleste øyne rettet mot Tiger Woods denne uken, spesielt med tanke på at Torrey Pines har vært hans lekegrind gjennom årene. Syv ganger tidligere har han vunnet der, men etter misset cut i Abu Dhabi forrige uke har det ikke vært lett å spå hvordan han vil gjøre det i hans første turnering på årets PGA Tour-sesong.

 

Etter første runde ligger han tre slag bak Snedeker og Choi, etter en runde på fire under par. Og Tiger kunne fort vært i tet, hadde det ikke vært for tre strake missede putter på under tre meter på de siste hullene.

 

– Forrige ukes forhold i Abu Dhabi var mye vanskeligere, og fairwayene var trange og vinden herjet. Det føltes som jeg gjorde mye riktig forrige uke, men dessverre varte det ikke så lenge. Da jeg stod der ute i dag forsøkte jeg å gjøre de samme riktige tingene. Jeg gjorde noen feil der ute, men hadde noen fine slag også, oppsummerte Tiger dagen overfor pgatour.com etter runden.

 

Snedeker slet med å forklare hvorfor han alltid spiller bra på Torrey Pines.

 

– Det er morsomt, for når man ser på baner som burde passe spillet mitt er ikke dette en av dem. Dette er en lang og vanskelig bane med mye rough, og man må være skarp med jernene. Mine styrker er driving og putting, så banen passer ikke så bra for meg i teorien. Men av en eller annen grunn har banen vært snill med meg.