Utstyr 2012: Cobra

Det skal mye til for å skille seg mer ut en Cobras produktlinje for 2012-sesongen. Oransje og limegrønt er årets tema. Her er våre favoritter.

Publisert

Foto: Lars Martin Bøe

Driver

AMP

Cobras E9 teknologi har vi sett tidligere og den står sentral i AMP. Ved å analysere slagene og feiltreffene til golfere på alle nivå har Cobra funnet et elipseformet mønster. Dette er fordi de vanligste feiltreffene er lavt på hælen (innerst mot skaftet) og høyt på tåen. E9 sonen skal gjøre AMP tilgivende på de stedene der vi oftest treffer. Den er justerbar i tre innstillinger – 2° åpen, nøytral og 2° lukket. Til tross for det ungdommelige utseendet er AMP-driveren en kølle som passer spillere på alle nivå i alle aldere. Herrekøllene leveres i en oransje finish og med matchende grep, mens damekøllene er limegrønne og med limegrønt grep.

Du kan lese test av Cobra AMP i Norsk Golf nr. 1.

Veiledende pris 2.695,-

Mer info

Fairwaywood

AMP Fairway

Justerbart køllehode med den samme E9-teknologien som i driveren. Et elipseformet sweet-spot som følger tendensene for de fleste spilleres feiltreff.

Veiledende pris 2.095,-

Mer info

Hybrid

Baffler T-rail

Riller på sålen gjør det lettere for køllehodet å skjære seg gjennom alle typer underlag, enten du ligger i fairway, rough eller sand. Tungsten-insert i køllehodet holder tyngdepunktet lavt, slik at man lettere får ballen opp i luften. Et tynt men sterkt køllehode i stål skal bidra til å øke ballhastigheten. T-rail har en lavere profil enn sin forgjenger. Dette gir spilleren enda mer selvtillit når man ikke pegger opp ballen.

Veiledende pris 1.395,-

Mer info

Jern

AMP

Køllehodet i de lange og mellomlange jernene i settet består av to ulike typer stål. Cobra hevder kombinasjonen av disse materialene bidrar til å øke ballhastigheten. For å sikre presise innspill, har vekten i de korte jernene blitt fordelt ut i hælen og tåen for å gjøre dem ekstra tilgivende. AMPs nye såle har fått ekstra bounce, slik at køllehodet ikke graver seg ned i bakken. Dette passer bra for spillere som litter med å «duffe» slagene sine

Mer info

Wedge

Trusty Rusty

Cobras Trusty Rusty-wedger er tilbake. Køllehodet i stål skal være mykere enn vanlige kromwedger, som igjen gir økt spinn og følelse rundt greenene. Leveres i rusten finish, i tillegg til sateng og svart. Stålskaftene er også sorte, så om du ønsker å skille deg ut er årets Cobra-modeller definitivt tingen.

Veiledende pris 1.095,-

Mer info

Vår favoritt

Vi fikk muligheten til å teste Cobras Baffler-hybrider på ulike typer underlag, og køllehodet gled gjennom alle typer underlag som en varm kniv i smør. Her skilte den seg positivt ut fra ikke bare sine konkurrenter, men også Cobras egen AMP-hybrid. Egnet seg like godt med og uten peg, og ga oss selvtillit over ballen ved vanskelige lies.

For mer info om andre Cobra-køller, se www.cobragolf.com.

Powered by Labrador CMS