På en dag der bare to matcher ble gjennomført på grunn av regnavbrudd, beholdt USA sin luke på ett poeng til det internasjonale laget.

 

Fire foursomematcher blir fullført lørdag morgen (13:35 norsk tid).

 

De to matchene som ble fullført fredag var begge utklassingsseiere. Den amerikanske duoen Phil Mickelson og Keegan Bradley slo tilbake etter torsdagens nederlag, og slo Jason Day og Graham DeLaet 4&3. Det internasjonale laget svarte imidlertid raskt, og Ernie Els og Brendon de Jone tok tilbake poenget med 4&3-seier mot Bill Haas og Hunter Mahan.

 

Dermed leder USA 4,5 mot 3,5.

 

Slik ligger det an i de resterende matchene:

 

– Steve Stricker og Jordan Spieth leder tre opp mot Branden Grace og Richard Sterne etter 13 hull.

 

– Angel Cabrera og Marc Leishman har snudd matchen mot Webb Simpson og Brandt Snedeker og er en opp etter 13 hull.

 

– Tiger Woods og Matt Kuchar har ledet hele matchen og er tre opp mot Louis Oosthuizen og Charl Schwartzel etter 12 hull.

 

– Adam Scott og Hideki Matsuyama leder fire opp mot Jason Dufner og Zach Johnson etter 11 hull.

 

Høydepunkter

 

 

 

 

 


 

Dag 1

 

Birdiefest da USA kloret tak i ledelsen

 

Amerikanerne holdt stand etter en imponerende sluttspurt fra det internasjonale laget i første runde av Presidents Cup. (SE VIDEO!)

Davis Love sitter i golfbilen med et ekorn på ryggen, Louis Oosthuizen og Charl Schwartzel går til første tee med klovneparykker, og Matt Kuchar og Tiger Woods feirer som TV-karakteren «Fresh Prince of Bel Air» etter en senket birdieputt. Presidents Cup er den avslappede «lillebroren» til Ryder Cup, der USA skal måle muskler mot resten av verden minus Europa.

 

Startskuddet for årets turnering gikk torsdag på Murfield Village i Ohio, og det er USA som har overtaket etter de innledende fourball-rundene. Men bare så vidt. USA leder med 3,5 poeng mot 2,5 poeng, etter en sen sluttspurt av det internasjonale laget. Et fantastisk bunkerslag på det siste hullet av Steve Stricker sørget imidlertid for at amerikanerne tar med seg en ledelse på ett åpeng til fredagen. 

 

Hullet før gjorde Ernie Els sin første birdie for dagen for å tvinge matchen mot Stricker og debutanten Jordan Spieth ut på det 18. Det så ut til at det internasjonale laget kom til å vinne hullet da Spieth slo utslaget i vannet og Strickers innspill plugget seg i bunkeren, men et øyeblikks magi fra sanden reddet matchen for amerikanerne.

 

– Det er ingen annen spiller du ønsker å ha som partner enn Stricker når man trenger en up and down derfra. Herregud, for en match. Det var utrolig, sa Spieth etter at partneren hadde fikset seieren.

 

Det var først etter regnavbruddet halvveis i runden det internasjonale laget så ut til å våkne. USA ledet alle seks matchene tidig, men pausen på over en time ga det internasjonale laget muligheten til å omstille seg.

 

Jason Day og Graham DeLaet kjempet seg tilbake fra tre ned mot Hunter Mahan og Brandt Snedeker, og vant matchen på det 18. hullet da Day senket en birdieputt på syv meter.

 

Kompisene Keegan Bradley og Phil Mickelson var amerikanernes sterkeste kort under fjorårets Ryder Cup på Medinah, men ble påført sitt første tap som lag i gårsdagens match mot sør-afrikanerne Schwartzel og Oosthuizen. Mickelson og Bradley var to opp etter syv, men vant ikke et eneste hull resten av veien inn.

 

– Jeg var inne i en god rytme tidlig, men da vi dro tilbake ut etter avbruddet følte jeg meg litt stiv og slo ikke mange gode svinger, måtte Mickelson medgi.

 

Muirfield Village var satt opp for birdies, og ti av de tolv lagene var minst åtte under par på sine runder. I løpet av seks timer med fourball ble det gjort hele 102 birdies og to eagles. Den største seieren av alle var det Tiger Woods og Matt Kuchar som stod for.

 

Langtslående Angel Cabrera og Marc Leishman måtte gi tapt 5&4 for amerikanerne, som feiret sine birdies med Will Smith sitt ikoniske håndtrykk fra 90-talls sitcomen «Fresh Prince of Bel Air».

 

Kuchar var Woods sin 19. partner i Presidents Cup-historien.

 

Kuchar vant på The Memorial Muirfield Village tidligere i år, mens Woods har vunnet der fem ganger tidligere. Woods la ikke skjul på at de gikk inn i matchen som favoritter. Selv om Tiger aldri har fått det til å stemme i Ryder Cup, har Presidents Cup vært en helt annen historie.

 

– Det er vi to som har lavest snittscore i turneringens historie. Slå oss sammen, og vi føler oss ganske komfortable på hvordan vi skal spille denne banen, forklarer Woods.

 

Høydepunkter

 

 

 

(Kilder: presidentscup.com/pgatour.com/golf.com)