Den karismatiske – og kontroversielle – TaylorMade-sjefen gjennom 11 år, Mark King gikk i sommer fra stillingen som toppsjef i TaylorMade til president for Adidas sin nord-amerikanske avdeling. Dermed mister TaylorMade den store drivkraften bak Hack Golf-initiativet, som ble lansert i januar.

 

Hack Golf har arbeidet ut fra problemstillingen: Hvordan skal vi gjøre golfsporten mer attraktiv og morsom?

 

En av hovedpilarene i det nye tiltaket, var å innføre store golfhull, med hele 38 centimeter i diameter.

 

– Med all respekt til golfens årelange tradisjoner, har spillet blitt så opphengt i etablerte tanker. Golfsportens voktere har blitt blinde for behovet for endring, sa Mark King under PGA-showet.

 

Uttalelser fra TaylorMades nye administrerende direktør, Ben Sharpe, tyder på at Hack Golf ikke blir et satsningsområde for TaylorMade fremover.

 

– Vi forsøkte med Hack Golf, men det fungerte ikke helt, ettersom alle trodde det var et korstog fra vårt selskap. Det må nok være et uavhengig organ som holder i det. Vi kommer til å opprettholde Hack Golfs nettside (www.hackgolf.org) og støtte interessante ideeer, men som selskap må vi heller samles og snakke positivt om sporten slik den er i dag, sier Sharpe til golf.com

 

Les også: Bør banene ha større golfhull? 

 

I Sports Illustrateds golf.com sitt ukentlige web-TV-program «Tour Confidential», diskuterer panelet hvorvidt Hack Golf-initiativet og innføringen av store golfhull har vært mislykket.

 

– De har ikke fått gjennomslaget de ønsket, men jeg tror dette var en begynnelse i et forsøk på å tenke nytt og få folk tilbake til golfsporten. Jeg spilte en turnering med store kopper like etter The Masters, og vi hadde det utrolig gøy. På ni hull var scoren syv eller åtte slag bedre enn normalt. Kommer jeg til å fortsette å spille med store hull? Nei. Men det var gøy, og jeg mener det er plass til dette i golfen, sier golf.com-kommentator Cameron Morfit.

 

Journalist Jeff Ritter mener det var feil av Hack Golf å gjøre store golfhull til deres største satsningsområde.

 

– Jeg tror de hadde lykkes mer hvis de fokuserte mer på lag-golf og andre spilleformer som scramble.

 

(Se hele episoden hos golf.com her)

 

Under Joakim Mikkelsens veldedighetsturnering «Danske Bank Charity Cup» på Drammen GK i august, ble turneringen spilt med store golfhull. De store hullene ble værende på banen gjennom hele helgen. I et samarbeid med Norsk Golf, svarte golferne på hva de synes om opplevelsen.

 

Respondentene var stort sett enige i at det var en veldig positiv opplevelse, og sa sannsynligheten var stor for at de ville spille flere runder med store golfhull dersom deres hjemmeklubb tilbudte dette. De var imidlertid mer usikre på å om de ville betale greenfeepenger for å spille en runde med store golfhull.

 

(Les svarene fra undersøkelsen her)

 

Henrik Bjørnstad var blant de som applauderer tiltaket om en ny vri på golfrunden:
 

– Jeg synes det er veldig kult at noen våger å gjøre dette i Norge i turneringssammenheng. Det skader ikke å tenke litt ut av boksen. Det er viktig for golfen at vi pusher grensene litt. Og det er ikke så enkelt som mange tror. Man kommer jo fortsatt til å tape de samme slagene fra tee til green. Et slag out of bounds er et slag out of bounds uansett.

 

Hva synes du om tiltaket med store golf-hull? Tror du dette er noe som er kommet for å bli, eller ødelegger det golfen slik vi kjenner den? Bruk kommentarfeltet under og si din mening!