Ventura ble nummer ni

Kristoffer Ventura falt til niendeplass i avslutningsrunden av The Duke of York Young Champions Trophy.

Ventura klatret fra 13. til 4. plass under onsdagens andre runde i England, men falt tilbake igjen torsdag med en avslutning på 77 slag (+5). Det holdt likevel til en topp-ti plassering, og hans 16 over par totalt etter tre runder ble til slutt belønt med en niendeplass.

16-åringen startet runden meget stabilt med ni strake par og klatret jevnt og trutt opp leaderboardet. Dessverre klarte han ikke å følge opp den fine starten på back nine, og gikk de siste ni på fem over. Ekstra kjipt var det med en dobbelbogey på det avsluttende par 4-hullet. Hadde det ikke vært for denne ville han tatt sjetteplassen.

Engelskmannen Harry Casey vant med en vinnerscore på +10, seks slag foran Ventura. Han avsluttet med en 71-runde, en av få runder under par denne uken på en meget vanskeligspilt Royal Liverpool-bane. På de 165 rundene som har blitt spilt denne uken har kun fem av dem vært under par, hvorav en av dem var på 60-tallet.

Irske Lisa Maguire som ledet før siste runde hadde en meget tung dag på jobben i dag. Etter å ha gått på 88 slag falt hun helt ned til 27. plass. Nest best av de norske spillerne ble Nicoline Skaug på 38. plass. Hun har gått runder på 85, 81 og 80 slag denne uken. Tre slag bak henne endte Vetle Marøy som tok 45. plassen.

Runde 2

Unggutten lå på 13. plass før gårsdagens andrerunde på Royal Liverpool i nord-øst England, og klatret opp til en fin fjerdeplass med en 74-runde. Dermed er han nå kun tre slag bak irske Lisa Maguire i tet. Turneringen spilles med et blandet felt, der både gutter og jenter konkurrerer med hverandre. Også på andreplassen er det en jente som innehar – Antionia Scherer fra Tyskland ligger ett slag bak Maguire.

Maguire er forøvrig kjent som en av verdens mest lovende juniorspillere, og hun regnes kanskje som Europas sterkeste kort i Junior Solheim Cup i Irland neste uke. Hennes tvillingsøster Leona er også med på laget. I Liverpool ligger hun 13 slag bak sin søster.

Kristoffer Ventura er heller ikke noe ukjent navn utenfor de norske grenser, og derfor kommer det ikke som noen overraskelse at han nå er med og kjemper om seieren før siste runde. Hans 74-runde var en forbedring på åtte slag fra åpningsrunden. Tre birdies, fem bogeys og resten par kunne han notere på scorekortet.

Den nest beste norske spilleren må vi ned på en 33. plass for å finne. Årets norgesmester for juniorer, Nicoline Skaug har 14 slag opp til teten etter at hun har gått runder på 85 og 81 slag. Fem slag bak henne på leaderboardet er Vetle Marøy på 45. plass.

Runde 1

Noen av de beste juniorene Europa har å by på stiller spiller i England denne uken, og fra Norge er det Kristoffer Ventura, Vetle Marøy og Nicoline Skaug som stiller til start. Turneringen spilles på linksbanen Royal Liverpool i Hoylake, banen der Marius Thorp ble beste amatør, the silver medal, i The Open i 2006. Til tross for det sterke feltet, vitner lederscoren på fem over par om en linksbane som spilles meget vanskelig.

Gutter og jenter spiller i blandet felt, og 55 spillere stiller til start. Franske Perrine Delacour leder med sin 77-runde, mens Moss & Rygges Kristoffer Ventura følger fire slag bak på en delt 13. plass. 81 slag er uvanlig kost for 16-åringen, men han kan trøste seg med at ingen andre spillere er i nærheten av å være under par så langt. Syv bogeys, en dobbelbogey og ingen birdies ble det på hans runde.

Nest best av våre norske spillere er Vetle Marøy (Bergen GK), to slag bak Ventura. Hans 83-runde inneholdt ni bogeys og en dobbelbogey.

Oslo-jenta Nicoline Skaug var den eneste av våre spillere som maktet å gjøre birdies tirsdag, to ble det totalt, men med åtte bogeys, to dobbelbogeys og en trippel måtte hun til slutt signere scorekortet for 85 slag. Det holder til 30. plass.

Spillerne skal spille tre runder, og konkurransen avsluttes fredag.